Mindenki jól beszél angolul a Hollandoknál? Ez igaz?
Az egyetemen egyértelműen jól beszélnek, de az utcán is bárkitől kérdezhetsz szinte bármit, ugyanis ők az iskolában jól megtanultak angolul, nem jelent gondot nekik útbaigazítani vagy ilyesmi
Általánosítani nem lehet, vannak persze perfektek és alig gagyogók, de összességében jól beszélnek. Persze kortól, foglakozástól és még bizonyos tényezőktől függ..
"Mindenki jól beszél angolul a Hollandoknál?"
Nem Hollandok, hanem hollandok.
"Azt mondják,hogy Hollandiában az emberek többsége jól beszéli az angol nyelvet.Ez azt jelenti,hogy anyanyelvi szint,vagy "csak" konyhanyelv?"
Ezt a "jól beszélik"-et kb. alapfoknak képzeld el. Alkalmas arra, hogy útbaigazítsák a turistát vagy kiszolgálják a vendéget.
"Csak mert azt tervezem,hogy ott folytatnám a tanulmányaimat."
Nyilván ott is van angol nyelvű tagozat az egyetemen, ahogy Budapesten is lehet angolul vagy németül tanulni a SOTE-n vagy a BME-n.
19:58
Most akkor középfok vagy választékos társalgás? (Ég és föld a kettő között a különbség.)
A hollandok angoltudása egyébként ugyanaz, mint a skandinávoké. Jó a kiejtésük alapból (mert a holland kiejtés eleve közel visz az angolhoz), és jól nyomják a hétköznapi beszédfordulatokat, de a tipikus turistás/utazási/bulizós szituációkon túl nem jó a nyelvtudásuk.
Kozepfok = barmilyen temarol siman valasztekosan tudnak tarsalogni (szaknyelvet mar nem feltetlenul ismerik, de az mar felso es nem kozepfoknak szamit).
En ELTEM hollandiaban egy par evet szoval hidd el tudom mirol beszelek, es mivel tobbek kozott van felso foku angol nyelvtudasom, eleg jol meg tudom itelni. Es nem csak turiskadosrol tudnak jol beszelni, de tortenelemrol, irodalmrol, sportrol, stb barmirol amirol kedved lenne veluk beszelni. Igen vetenek neha hibakat, de ez mindenkivel elofordul (meg egy csomo hibat pont az amerikaiktol tanulnak el pl tv-n keresztul). Ha tetszik, ha nem ebben is le van maradva Magyarorszag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!