Az ECL nyelvvizsga tényleg nemzetközi?
Tudom hogy az oldalukon az van fönt h nemzetközi,de több embertől hallottam h nem fogadják el külföldön. Pl.egyik lány letette angolból és kiment angliába fősulira és ott megint lekellett tennie,mert nem fogadták el. És több osztálytársnőm azt állítja h nem nemzetközi.
És az normális hogy fizetni kell azért h megnézhessük a nyelvvizsgánk javítását ? mert azt is hallottam h belejavítanak olyanokat is ami nincs,azért ,hogy kicsalják a pénzünket,és még egyszer fizessünk.
Nem tudom ebből mi igaz,vagy mi sem,nem akarok én senkit sem rágalmazni,csak érdeklődöm,és várom a tapasztalatokat vele. Köszi :)
Nemzetközi, mert ad nemzetközi bizonyítványt is, azonban külföldön nem örvend nagy ismeretségnek.
Ha külföldön akarsz továbbtanulni, az angol egyetemek nem fogják elfogadni, oda Cambridge vagy TOEFL kell, természetesen felsőfokú szinten.
Elvileg a ker rendszer szintjeit ismerik külföldön is, így munkahelyen talán elfogadják, de a tanulmányokhoz tuti nem jó, de ettől nem kell feltétlen lebecsülni. Mindenki járjon utána, hova mit kell teljesítenie.
Nem tudom, valóban fizetni kell-e a megtekintésért, én nem ECL-nél tettem nyelvvizsgát, de ott nem kellett volna fizetni. Nem hinném, hogy igazságtalanul javítanak a buktatás érdekében, a vizsgaközpontnak is érdeke valahol, hogy pozitív véleménnyel legyenek róla és minél többen jelentkezzenek oda vizsgázni, ez szerintem egy olyan emberke véleménye volt, aki megbukott és talán rosszul emlékezett mikor-hol-mit jelölt, esetleg valamire rá kellett fogni a kudarcot. Ha ilyen lett volna, talán már nem is lenne ECL. Szóval ilyenekre ne adj!
Én eddig csak jót hallottam róla, korrekt vizsgáztatókról, megoldható feladatsorokról, és nehéz, nyelvjárásokat felsorakoztató magnóról. Bár ha belegondolsz, kevés az a német/angol.. anyanyelvű ember, aki tisztán beszél, ahogy azt a nyelvkönyvekben megszoktad.
Nemzetközi.A külföldi főiskolák, egyetemek önállóan szabják meg, hogy milyen vizsgát fogadnak el.
Németországban pl. DAF vizsgát kell tenni.
Ez teljesen érthető és elfogadható.Ezek a vizsgák majdnem anyanyelvi szintet várnak el a jelentkezőtől.Szükség is van rá, mert nem értenéd az előadást és a jegyzeteket.
De ennek a nemzeköziségnek nem sok jelentősége van.
1.állásinterjún nem a papírt kérik , hanem a valódi nyelvtudást
2. Az egyetemeken saját vizsga kell.
Neked itthon meg pluszpont kell, vagy álláskeresés esetén először a nyelvvizsga megléte az önéletrajzban.A nyelvtudásodról meg élőben fognak meggyőződni.
"Nemzetközi.A külföldi főiskolák, egyetemek önállóan szabják meg, hogy milyen vizsgát fogadnak el.
Németországban pl. DAF vizsgát kell tenni.
Ez teljesen érthető és elfogadható.Ezek a vizsgák majdnem anyanyelvi szintet várnak el a jelentkezőtől.Szükség is van rá, mert nem értenéd az előadást és a jegyzeteket.
De ennek a nemzeköziségnek nem sok jelentősége van.
1.állásinterjún nem a papírt kérik , hanem a valódi nyelvtudást
2. Az egyetemeken saját vizsga kell.
Neked itthon meg pluszpont kell, vagy álláskeresés esetén először a nyelvvizsga megléte az önéletrajzban.A nyelvtudásodról meg élőben fognak meggyőződni."
Köszi, de ezzel igazából sok újat nem mondtál. Ok, felsőoktatásban nem fogadják el, állásnál a tudás számít, pluszpontot meg ugyanúgy megkapod a rigós vizsgánál is. De a kérdés még mindig adott. Mi értelme, hogy nemzetközi ha külföldön kb a nullával egyenlő?
ÖSD is nemzetközi meg a Goethe is, a német egyetemek mégis inkább a TestDAF-ot, DAAD-ot preferálják vagy a német érettségit. Egyes helyeken elfogadják a Goethe-t, de az ÖSD nem jó. Az osztrákoknál inkább ÖSD jó. A TELC is nemzetközi, mégsem jó a tanuláshoz.
Angliában TOEFL vagy Cambridge, semmi más nem jó, pedig e 2 vizsgán felül van még egy csomó más nemzetközi vizsga is, nekik az mégsem kell.
Szóval inkább a sulit kérdezd meg miért nem fogadnak el más nemzetközi vizsgát, miért csak a sajátjuk elfogadott... amúgy ésszerű a válasz, azt ők állítják össze, le tudják mérni belőle ki mennyire tudja a nyelvet, nem utolsó sorban nekik megy a pénz, a vizsgadíj.
Az ECL talán ezzel próbál kitűnni a hazai vizsgák közül...
Visszatérve a kérdésedhez. Nem egyenlő a nullával.A nemzetközi azt jelenti, 1.hogy több száz , ill. több ezer országban működik a vizsgarendszer. 2.Azt jelenti, hogy mindenütt ugyanazok a vizsgafeladatok.Tehát te mondjuk Csehországban dolgozol és ott szeretnél német vizsgát tenni, akkor megteheted.3.Ha van ECL nemzetközi német B2 nyelvvizsgád és Németországban szeretnél egy betegápoló munkára jelentkezni, akkor az önéletrajzodba beírod van ECL B2 nyelvvizsgám.
Ezt ismerik, tudják mit jelent. A köv. lépés, majd, hogy tényleg elegendő e a nyelvtudásod.Azaz felhívnak, behívnak.
Míg egy ORIGO BME vizsgát nem ismernek és nem is ismernek el csak nálunk.
Tehát érdemesebb nemzetközi nyelvvizsgát tenni. Mert nem tudhatod, hova sodor az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!