Hogyan lehet fejleszteni a hallott szöveg értését?
Hozzá gell szoktatni az agyat/fület az idegen szöveghez.
gyakorolni gyakorolni gyakorolni
tv-t, sorozatot, filmet nézni eredeti hanggal, kezdetben felirattal, aztán felirat nélkül. sokat.
Első válaszadónak: Nekem egész jól ment 72% lett úgy hogy teljesen magamtól készültem fel az Raynold Murphy: English Grammar In Use könyv alapján. Jobb is lehetett volna, de külalakkal elrontottam a levélírást:S Így abból vontak le pontokat főleg. Hát ha csak nyelvvizsgát szeretnél akkor a Dexamot válaszd :) Ha nyelvtani mélységében is érdekel a dolog akkor Origo.
Második válaszadónak: Interneten szoktam tutorial-okat nézni a szakmámmal kapcsolatban és azokat jórészt megértem, de ezeket nem annyira:S Hát akkor marad a még több gyakorlás :)
Könnyű hallgatással kezdd.Tulajdonképpen A1 szinttel.
Ha valamit nem értettél , tekerd vissza és hallgasd újra.
Sokat segít, ha le is írod, amit hallottál, mert ki tudod következtetni a fel nem ismert szót.
A leggyakoribb oka,ha nem érted, hogy kevés a szókincsed.Van ugye az az aktív szókincsed, amit te használsz. Egy idegen hanganyagban viszont igen változatos a szókincs.Az is baj, ha ismered a szót, de még az eredeti kiejtését soha nem hallottad.Gyakorolj minden nap 5-10 percet.Hihetetlen eredményt tudsz vele elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!