ECL C1 felsőfok nyelvvizsga Listening részére gyakorlás, tipp, trükk?
Áprilisban megyek ECL felsőfokú vizsgára. Az "ECL Practice Exams 1-5" gyakorlókönyvvel készülök. De sajnos egyes Listening (és Reading feladatok) eredményei nem tetszenek..
Az A-B-C opciókból választható, valamint a táblázatos hallás utáni feladatok mind mennek, 7-9 pontokat érek el!
De azoknál a feladatoknál, ahol megadott mondatokban van üres hely és oda kell a szöveg alapján saját megoldást beírni, ott teljesen elszállok. (pl Many Jacobites were killed, being ____________ their heads cut off.) Egyszerűen nem megy, hogy egyszerre figyeljem a szöveget, amit hallok, közben figyeljem a mondatot, közben találjam ki mit írok be, de közben már figyeljek a szövegre, mert az megy tovább. 3-4 pontnál nem tudtam többet elérni...
Mit a trükkje a feladatnak? Hogyan tudnék gyakorolni?
- Hetek óta hallgatom már a BBC Radio online adását (Radio 2/4/4 extra/6), angolul nézek filmeket és sorozatokat minden felirat nélkül, de egyszerűen nem fejlődök ebben a feladattípusban.
- Találtam még ilyen oldalakat is:
Valami ötlet a feladatra, gyakorlásra? - A Reading résznél ennek a feladattípusnak a "testvérével" van szintén bajom. Minden más feladattípus 8-9 pontra megy, de azoknál a feladatokban, amikben a szöveg értelmezése alapján a mondatokat a saját szavakkal kell befejezni max 5 szóval (pl "In total, 49.000 HSMP skilled immigrants have _______") azok nem mennek.
Köszönöm a segítséget!!
Olvasd el a a mondatokat ebből tudod hogy mire kérdeznek rá, arra tudsz kiemelten koncentrálni. Aztán 1. csak hallgasd meg a szöveget, ha megértetted miről szól utána már be tudod írni a választ 2. alkalommal a szöveg meghallgatása után. Általában időrendben úgy teszik fel a kérdést ahogyan hallod a szövegben.
Szerintem ha tényleg érted a szöveget és a kérdést akkor ez így nem lehet gond.
Rádiót akartam írni, de lelőtted :)
Figyelj, azokat csak azért nem tudod befejezni, mert görcsösen ragaszkodsz a sablonos nyelvkönyvi marhaságokhoz. A szöveg értelmét kell megfogni. Nem kisdoktorihoz fordítasz egy bolgár dolgozatból a nyelvvizsgán.
A vizsgán pedig használj ceruzát, radírt és ha okés, bekanyarítod egy tollvonással. ECl-en voltam én is, de csak B2-őn (ezért be is fogom fülem farkam, s meghajlok előtted)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!