Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek a TELC...

Mi a véleményetek a TELC írásbeli nyelvvizsgáról (B2)? Tapasztalatok? Valami jó tanács hozzá?

Figyelt kérdés
Sajnos a Dexamról lecsúsztam és most nagyon buktatnak is. Kicsit ismeretlen ez még számomra. Csak írásbelizni szeretnék itt, szóbelizni dexamon vagy origón szeretnék. Azt úgy elfogadják diplomához? Kinek mi a tapasztalata erről a nyelvvizsgáról (friss, gondolom már kérdezték máskor is)? valami "stratégiai" tippje? Nyáron debrecenben lévő más nyelvvizsga e helyett? Előre is köszönöm.
2012. febr. 16. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
egyrészt osváth , másrészt de itthon , vannak tehetségesebb egyének , nekem többek közt a nyelv jól megy nagyon , kiskoromban a sok stratégiai játékkal gimnáziumi szintű szókinccsel mentem felsőtagozatra már általánosban , nem volt kérdés hogy ilyen alapra könnyen rálehet építeni a vizsgakövetelmények rendszerán alapuló feladattipusok megoldásához szükséges attibrutumokat , és kb ennyi. de ténykérdés hogy éveken át beszéltem naponta külföldiekkel de az még a kockulós időszakomhoz köthető.
2012. márc. 2. 14:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Váá, most hogy irigyellek :D nekem valami borzasztó nehezen meg, de muszáj valamiből letennem :S Hát ezért taktikázgatok itt :S:P
2012. márc. 3. 21:37
 13/16 anonim ***** válasza:

euroexam amit javasolok neked , és nem egózásból írtam hanem mert támadtak az ez előtti kommentem/válaszom.

és ha Miskolci lennél különtanítanálak de így csak az iskolai gyerekeket tom akik ide járnak.

2012. márc. 3. 21:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Azt is néztem. Dexam lenne a legjobb de most nem ugrok neki ősszel pedig lehet késő lesz:S Könnyebb az euroexam mint a telc? Azt mondják sokan hogy telc-en a legnagyobb a bukásarány. Erről tudna valaki mesélni nekem ha esetleg visszanéz még? :)
2012. márc. 4. 23:08
 15/16 anonim ***** válasza:
hát a telc vicc kategória volt ezért elvileg nehezíttetek rajta ezévben vagy nemtudom de annak van a legkisebb nívója , az origó egy fordítási baromság sok értelme nincs, euroexam és BME amiről azt modnják objektív nyelvvizsga és elismert , dexamot nem ismerem , de én még mindig az euroexamot javasolnám szerintem nem különsebben nehéz régen nehezebb volt mint a telc mármint én 14-5 voltam amikor raktam akkor még az volt , de mostmár a szótárhasználat is engedélyezett elvileg nem csak a fogalmazásnál és kétnyelvű vizsga esetén a kétnyelvű fordításnál , szóval jó az.
2012. márc. 5. 00:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Technikailag mindegy, hogy az ember hol szerzi a papírját, a munkában azt fogják elvárni, hogy meg tudjon szólalni.

Én annó tettem egy TELC-es németet, jól is ment, bárkivel tudtam beszélni, de évek óta egy szót nem szóltam németül.

A papír megvan, de már az alap dolgok sem igazán mennek....

Ha az ember nem használja a nyelvet bárhol szerezheti a nyelvvizsgát, úgysem fog tudni az adott nyelvek nagyon kommunikálni.

2012. márc. 5. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!