Mi a véleményetek a TELC írásbeli nyelvvizsgáról (B2)?
Tapasztalatok? Valami jó tanács hozzá?
Nekem ez a ceruzával való írás nem tetszett és pont az lett nulla pont, ami a legjobban ment.
Nekem ez a véleményem.
Gatyóval fel! :)
2012. febr. 16. 22:05
A telc a legegyszerűbb nyelvvizsga bár állítólag jövőre v ez évben nehezítenek rajta mert az egyetemek is rájöttek hogy vicc kategória. kétlem hogy sok értelme lenne máshol szóbelizni én nemtom minek ez az ügyeskedés szeinrtem tolj egy CAE.t mint én azt jó leszel.
2012. febr. 16. 22:29
3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A magnó miatt ügyeskedem és mert valahogy biztosra kéne mennem. Nekünk régen a dexam írásbelit origo szóbelit javasolták. CAE-ről még nem hallottam. Lehet nincs vagy nem felkapott Debrecenben. Kétnyelvű írásbeli szóba se jöhet. Ügyeskedni pedig nem kell, hanem muszáj:)
4/16 A kérdező kommentje:
Kedves első
Ceruzával kell írni? Még ennyire nem néztem utána. Még lehet euro lesz belőle:) Régen nekünk is ezt mondták hogy az a legkönnyebb. Már 2006-2007 környékén nehezítettek rajta én úgy tudom. Most már a dexamra mondják hogy a legkönnyebb. de kinek hogy. Sokan csinálják más helyen az írásbelit és a szóbelit. Sajnos az a tapasztalat, hogy egyik részből nagy valószínűséggel megvágnak ha ugyan azon a helyen csinálod. Azért is itt érdeklődöm mert az ismerőseim közül senki se ment még erre. Ezért nem gondolnám hogy a legkönnyebb (bár nekem egyik sem az, de ha ez az, akkor még úgyis megyek:D)
LOL debrecenben british council központ van LOL hogy ne lenne felkapott. mondjuk az 1 más szint már..p
2012. febr. 17. 13:29
és ügyeskedni hol lenne muszáj lawd ezek az elvrendszerek it gyak.hu-n
2012. febr. 17. 13:30
7/16 A kérdező kommentje:
Mindenki saját tudásához mérten választ nyelvvizsgát. Ha már lehetőség van rá, akkor miért ne a számomra könnyebbek közül választanék. Egy ismerősöm se nyelvvizsgázott még itt, nem érdekel milyen szint és az se hogy te nem látod értelmét hogy mások külön csinálják. A diplomához nyelvvizsga kell. A nyelvvizsga meg mindegy milyen a legtöbb szakon. Ma-n úgyis szakmai kell a bsc-hez meg tök mindegy csak jó legyen. Még senkitől se hallottam hogy valahol is megszólták volna, hogy miért nem ilyen meg olyan központban csinálta a nyelvvizsgáját. Nem nyelvszakos vagyok hogy ez olyan fontos legyen..
én pont ma szereztem meg a komplexet németből.
őszintén megvallva nem gondoltam a sikerre, főleg egyből, de összejött, pedig nem vagyok egy perfekt szinten.
a ceruza kötelező használata nekem is elég fura, több osztálytársam is bukott írásbelin, akik 1-2 ponttal csúsztak le, nagyon gyanús.
nem ismerek mást a telc-en kívül, nekünk ezt ajánlották és ilyen tanfolyamot tartottak a suliban, így nem tudok viszonyítani, de az biztos, hogy messziről nem ez a legnehezebb nyelvvizsga
2012. febr. 17. 22:28
A TELC könnyű, de a való életben úgysem a papírt nézik, azt bárhol megszerezheted, a lényeg, hogy tudj beszélni az adott nyelven.
2012. febr. 17. 23:40
osvát zolika, gondolom te sem itthon készültél a nyelvvizsgára, azért teszed itt a megjegyzéseidet
2012. márc. 2. 13:32
Kapcsolódó kérdések: