Megtudná valaki mondan hogyan mondjuk angolol, hogy buszra fel-, illetve leszállni, valamint azt, hogy szépségápolás?
És hogy a "copule" főnév után T/1-et használunk-e, valamint h a "family főnév" után T/1 vagy E/1, valamint, hogy a "food" főnevet használjuk egyes és többes számban is?
Ha jól tudom akkor a "couple" után T/1et használunk,viszont a "family" után,hogy mit használunk abban teljesen bizonytalan vagyok,mert már mindkettővel láttam,mint ahogy a "food" főnevet is.Bár úgy rémlik,hogy ott mindkettő helyes. :/
Előre is nagyon köszi a segítséget!
get on, get off, cosmetics
a couple után T/1 használatáról: tessék? "couple we" ???
Ha arra gondolsz, hogy többes számban vagy egyesszámban kell-e utalni rá, akkor általában az a szabály, hogy ha egészbe utalsz egy csoportra, akkor egyes szám, ha úgy utalsz rá, amely külön-külön a csoport tagjaira vonatkozik, többes szám. (ez most zavaros, tudom)
a food elvontabb értelemben megszámlálhatatlan, viszont konkrét étel(-ek)-re utalva többes számban is használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!