Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy fejlesszem? (angol)

Hogy fejlesszem? (angol)

Figyelt kérdés
3 hét múlva megyek nyelvvizsgázni, telcből...b2-es szinten. Napi 1-másfél órát angolozom... de a listening nem megy... megvettem a telc könyvet, azt csinálom, ugye elvileg 60% kell minden feladatsorban. A szövegértés megy, a levélírás is. A Listening-gel viszont szenvedek, kb tippelgetek de hát így nem tudom h vágjak neki, vagy meg lesz vagy nem. A beszédhez meg van jó szókincsem. Majd feltalálom magam, bízom benne, de a listeninggel nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen az a kiejtés nekem nem jön át. Nincs ötletem semmi
2012. febr. 9. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem nyelvvizsgán volt az első listeningem, hibátlan lett. :D Én előtte sok-sok sorozatot és filmet néztem angolul, illetve interneten beszélgettem külföldi/angol ismerőseimmel (szóban is), így megszoktam az akcentust. Neked is ezt ajánlom... ajánlom a "Lost" című sorozatot, angol nyelven, felirat nélkül. Nagyon élvezetes és a különféle akcentusok miatt épp ideális nyelvtanuláshoz (az angoltól a wales-i akcentuson át az amerikaiig minden előfordul benne)
2012. febr. 11. 15:27
 2/4 A kérdező kommentje:

jó neked én meg a középszintűekkel csak szenvedek. minden más jól megy, csak a hallás utáni szövegértés nulla.

a sorozatokkal/filmekkel az a bajom h abba annyira tág a szókincskészlet hogy meg se érteném már csak az ismeretlen szavak miatt sem.

gondolom te nem csak filmeket néztél hanem sokat beszéltél élőben is angolul

2012. febr. 11. 23:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát igen... az is jó megoldás lehet, hogy keresel egy könyvet ami érdekel is és beszerzed angol nyelven. Elkezded olvasni, ha olyan szóba ütközöl amit nem értesz, azonnal szótárazol. Lehet hogy elsőre sok fejfájással jár, de találhatsz kevésbé irodalmi könyveket is, amiknek lazább a megfogalmazása. Szerintem ez is csodákra képes. Ez azért fontos, mert ha a szavak jelentésével sem vagy tisztában, akkor a listeninggel kár próbálkozni...
2012. febr. 12. 12:54
 4/4 A kérdező kommentje:
nem is megy olyan rosszul. listenning gyakorlatokat csinálok, először ismeretlenül meghallgatom a szöveget, és megcsinálom a telc féle feladatokat ( 20/12-15 körüli találat) majd újra , ekkor már előttem a szöveg, figyelve a kiejtésre, szavakra. Tök jó ez sztem, csak fogyóban a hanganyagos szöveg+feladatsorok hozzá már csak 2 telces, és 2 közép szintű angol érettségisem van
2012. febr. 16. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!