Mit jelent ez a német szó?
Nem találom a szótáramban, de többször hallottam már ezt a kifejezést, segítenétek?
"Ich habe schon ein Daid."
Daid, talán így kell írni, de lehet tévedek. Programra, vagy randira gondoltam a szövegkörnyezet alapján, ez szinte biztos. De a pontos kifejezést sehol sem találom.
Köszönöm!
Köszönöm! Igen, én is úgy hallottam "Dait vagy Daid", sőt, igazad van, már a "Date"-re is rákerestem, így is próbáltam, ahogy írtad, de a szótáramban (német-magyar, magyar-német) sem találtam meg semmilyen formában.
Egyébként még annyit hogy, névelővel többesszámmal hogy használják? Tehát a teljes szótári alakja érdekelne, mert tényleg sokat hallom már ezt a kifejezést. Köszönöm a választ!
das Date, tsz: die Dates
Szótári alak, milyen vicces! Tényleg újonnan átvett szóról van szó...
És az is vicces, hogy már elég idős vagyok ahhoz, hogy érzékeljem a német nyelv változásait. Nagyon sok szót és kifejezést már nem használnak, amit 30 éve még igen, és nagyon sok új is van... Egész döbbenetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!