Hogy tudnám megoldani a problémámat nyelvtanulás terén? Már a második tanár mondja a szemembe, hogy ilyen rossz nyelvérzékű emberrel életében nem találkozott.
Szorgalmas vagyok, olvasok, tévézek, szavakat, kifejezéseket tanulok, minden órámra készültem eddig. Még se juttok egyről a kettőre, először egy év után gondoltam magántanárt váltok, hogy rengeteget tanultam, mégis kb. a fejlődésem egy 1%-os volt. Mikor megmondtam neki, hogy nem szeretnék többet hozzá járni, mert hiába kínzóm magam, és foglalkozok az angollal minden nap, követem az utasításait, nem járok sikerrel. Ekkor mondta nekem, hogy a hiba nem benne van, és ő értékelte a szorgalmamat, de roppant pocsék vagyok a nyelvekhez, semmi nyelvérzékem nincs.
Most új tanárhoz járok,a kit az egyik ismerősöm ajánlott. Neki mondta a tanár - őt is tanítja -, hogy szorgalmas vagyok, meg minden, de egyáltalán nincsen nyelvérzékem.
Igaz ezért is mentem biosz-kémia osztályba, és készülök gyógyszerész vagy vegyészszakra.
Mi a baj lehet velem, lehetséges hogy valaki ennyire pocsék legyen, hogy hiába csinál bármit, nem tud egy nyelvet megtanulni?
Mondjuk így állok a románnal is, a suliban 10 év heti négy-öt órám van, otthon tanulgatok, meg néha használom is a nyelvet, jártam magántanárhoz is, mégis úgy beszélek, mint egy ötödikes(aki öt éve tanulja a románt). Pedig azt tényleg nagyon intenzíven kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!