Mennyire lehetséges autodidakta módon oroszul tanulni?
Én meg angolul beszélek folyékonyan, és én is oroszul tanulok (bár még csak 4 hónapja). Az a tapasztalatom, hogy autodidakta módon lehet tanulni, de csak ha már elérsz egy jó erős középfokú szintet. Az elején szerintem létfontosságú, hogy segítsenek, mert ha rosszul tanulsz meg valamit, vagy rosszul általánosítasz egy szabályt például, azt nagyon nehéz lesz utána helyrehozni.
Az orosztanárom 20 éve él itt, és még mindig helytelenül beszél, és ő saját maga is mondta, hogy mivel nem nagyon tanulta tanártól, csak a családjától tanult magyarul, azt ami ráragadt, és ki se javították jóformán, nagyon nehéz neki még mindig. Írni, olvasni és beszélni egyszerre kell tanulni, és az nagyon nehéz tanár nélkül.
Mondjuk ezzel szemben van egy ismerősöm, aki sose tanulta az angolt iskolában csak angol barátai voltak és nagyon szépen beszél.
Tehát a lényeg: vagy tanulj tanártól egy ideig, aztán autodidaktában, vagy szerezz minél több orosz havert és kérdd meg őket hogy folyamatosan javítsanak ki. Szerintem ez a 2 járható út van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!