Mennyi idő alatt lehetne felkészülni felsőfokú nyelvvizsgára?
16 éves vagyok, októberben csináltam középszintű DExam nyelvvizsgát, most januárban pedig szóbelit. Az írásbeli 80% lett, a szóbeli 74%, a magnót még nem lehet tudni. Szerintetek mennyi idő lenne felkészülni?
Melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?
Csinálj egy C1 próbavizsgát, abból meglátod kb mit kell tudni, gyakorolni.
Ha így benne vagy a vizsgázásban, célszerű most nekihasalni. Magántanárral heti 2x2 órában nyárig szerintem megütöd a szintet, nyáron pedig iratkozz be egy intenzív vizsgafelkészítőre, őszre meglehet a vizsgád.
Ehhez persze sok-sok munka, tanulás, szorgalom kell és fontos, hogy minden nap foglalkozz a nyelvvel, olvass és bővítsd a szókincsedet (olvasás, tv, rádió, írás)
Esetleg töltsd a nyarat angol nyelvterületen, rengeteget fejlődnél pár hét alatt is!
Bár a korod miatt talán várhatsz vele 1 évet, elég sok háttértudás szükséges már ehhez a szinthez, plusz ütős érvek, ötletek a szóbelin, levélnél.
Felsőfokon már majdnem mindegy milyen vizsgát teszel, felsőoktatásban tudtommal bármelyiket elfogadják, ha meg külföldön szeretnél tanulni, úgyis másikat kérnek (Cambridge, IELTS - Anglia, TOEFL - USA)
TELC, ECL, EURO kedvelt, ad nemzetközi papírt is.
Cambridge nagyon nehéz, de tán a leghasznosabb, mert azt nem kell magyarázni ;) persze nem is olcsóak :/
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!