Egy könnyű német kérdés estére! (? )
Warum liest du das Buch nicht?
- Sie passt mir nicht mehr.
- Es ist zu klein.
- Es ist zu dick.
- Den habe ich zweimal.
- Sie gefällt mir nicht.
Nm tudom eldönteni,hogy melyik a helyes megoldás. Tudna valaki segíteni?
Köszönöm szépen!:)
Ich weiß nicht, warum hast du gedacht, dass ich das Buch nicht lese, ich liebe die Bücher, und ich lese (fast) alles, was ich finde, also diese Frage ist mir einfach eine große Beleidigung, nicht anders. Ich habe gedacht, dass su mir schon so kennst. Ich habe mich entäuschen.:(( Also. Wenn du eine solche Frage stellst, muss du zuerst die gründliche Dingen kennen.
:DD
Informationen zu der Antwort:
-Die vorige (erste) Antwort, die du hier bekommen hast, ist falsch.
-das Buch(Pl.:die Bücher)
-Der<->Er
Die<->Sie
Das<->Es
(1.,2.,3.,5.)
-Nominativ->Akkusativ
Der->Den (Die->Die) Das->Das (NICHT den.)
(4.)
Hát még csak 1,5 éve tanulok németül,de azt szűrtem le,hogy a válaszoló is teljes mértékben elítélendő cselekedetnek véli azt a tettet,ha egy másik személy netalán feltételezné róla azt a totális lehetetlenséget,mi szerint a fenn nevezett állampolgár valamiféle koholt indoknál fogva nem hajlandó egy magas szellemi színvonalú könyv olvasásába belekezdeni, netalán folytatni az említett műben való elmélyedést.
jól értelmeztem?:DD kicsit barokkos körmondat lett:)
és köszönöm szépen!
(16/l)
de mégse értem:S
az 1-es ugye nem lehet,mert Sie.
a 4-es nem lehet,mert Den.
az 5-ös megint a Sie miatt nem jó.
a kleinnal gondolom nem lehet a könyv hosszát kifejezni...
akkor a 3-as?:O
lehet jobb,ha leírod magyarul :/
köszönöm!
Igen ezt írtam le:DD
És igen a harmadik a jó, talán nem is azért mert klein-t nem használjuk könyvre(ez eszembe sem jutott, de lehet hogy így van), hanem a jelentése miatt gondoltam. Mert az elég érdekes magyarázat a miért nem olvasod el a könyvet-re, hogy mert túl kicsi.
:D Azért örülök, hogy nem sértődtél meg, amiért így válaszoltam:DD:)
Magyarul
"Miért nem olvasod el a könyvet"
Mert túl vastag -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!