Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Leírnátok a francia 'r' és...

Leírnátok a francia 'r' és nazális hangzók képzési módját példákkal?

Figyelt kérdés

A francia nyelv tanulásában a kiejtés a leggyengébb pontom. Konkrétan az 'r' és nazális (orrhangzók) hangokkal van problémám.

Leírnátok példákkal, hogy mennyi fajta 'r' hang van, és mi a különbség a kiejtésükben - melyiket hogyan képezzük?

Melyek a nazális hangzók, és melyiket hogyan képezzük?

Hiába hallgatok filmeket...kiejteni attól nem tudom, mert nem tudom hogyan/hol kell pontosan képezni.

Három hónapja tanulok franciául. Előtte angolt és németet tanultam. Angolból megvan a felsőfokúm, németből alapfok van.

2011. dec. 25. 14:08
 1/1 anonim ***** válasza:

FSI French Phonology.

Meg hát ha az ember nyelvet tanul, akkor vegyen egy jó nyelvtankönyvet is, amiben alap, hogy először is alaposan leírják a fonológiát. A franciánál különösen fontos ezt előre tisztázni, mert ha rosszul tanulod meg, akkor később nehéz lesz korrigálni.

2011. dec. 25. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!