Kiemelés után KATI szórend áll? …die wirklich darauf schauen, wie sie angezogen sind. Mert ha igen akkor itt miért nem? Die interessieren sich für Computer und Formel 1. Kicsit összegabalyodtam…
Szóval akkor még egyszer: Kiemelés után KATI szórend áll?
És ha a második mondatban nem kiemelés van, akkor mi? Úgy értem milyen címszó alatt tudnék a vonatkozó nyelvtannak utánanézni? Mivel itt a die a sie helyett áll, (gondolom én) csak azt nem tudom, hogy miért...
A második mondat nem kiemelés, hanem "die"-vel helyettesíted a "sie"-t, ami amúgy nem is olyan szép, de persze használatos. :)
Az első mondatodnak van még egy eleje is, pl. Es gibt Leute, die... (ez attól kiemelés, hogy a "die" a Leute-ra vonatkozik, csak nem ismétled meg még egyszer.)
Ugye az elsőben "akik" a jelentés, a másodikban "ők".
Köszönöm! De ennek a nyelvtannak milyen címszó után tudnék utánanézni? Erről van szó?
önállóan használt mutató névmás
Megkérhetnélek, hogy írj legalább három olyan egyszerűbb mondatot, ahol ezt a helyettesítést (sie helyett die) használják?
Ennek nem hiszem, hogy van "nyelvtanja", és bármilyen mondatba beteheted a sie helyett a die-t.
Csúnya így, de használják, főleg a fiatalok és a diákok.
Olyan, mint mikor magyarul azt mondod "ők" helyett, hogy "azok", vagy "ő" helyett, hogy "az". :)
csak átfutottam, de szerintem ugyanazt mondja, amit én is írtam, hogy ez a "sie" helyett áll, és olyan, mintha "it"-et mondanának.
Csak úgy vedd, mint mikor magyarul valaki azt mondja pl., hogy "az nagyon okos" (és nem, hogy ő nagyon okos): kicsit szlenges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!