Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az origo típusú nyelvvizsga...

Az origo típusú nyelvvizsga szóbeli része milyen részfeladatokból áll?

Figyelt kérdés
2011. dec. 9. 18:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Ó én most voltam, úgyhogy el tudom mesélni :)

Igazából 3 részből áll a beszélgetős része, viszont a magnó pontszáma is a szóbelihez számít.

Az első feladat az sima beszélgetés valamilyen témáról. Nekem ez csak annyi volt, hogy rólam kérdezgettek. Be kellett mutatkoznom, aztán valami, ami megtetszett nekik, azzal kapcsolatban kérdeztek még ezt-azt.

Aztán jött a képleírás, amikor húznom kellett két képet, és a két kép közül választhattam, hogy melyikről akarok beszélni (az egyiken síelők voltak, a másikon egy kisgyerek az anyukájával).

Erről a képről kell beszélni, meg ők is tesznek fel kérdéseket.

A harmadik rész a szituáció, itt nem lehet választani, amit húztam, azt kellett mondanom...

Itt olyasmi van, hogy útbaigazít valakit, meghív valakit valahova, felköszönt valakit, elmond egy receptet stb.

A magnónál pedig magyar kérdésekre magyar választ kell adni, középfoknál 3-szor hallgatható meg a szöveg.

2011. dec. 9. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!