Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Feliratos filmekkel fejlődhet...

Feliratos filmekkel fejlődhet a nyelvtudásom?

Figyelt kérdés
Már 10 éve tanulok az iskolában angolt szóval valamilyen szinten tudom, de mégse valami jó a tudásom a szavakat ismerem de nem értek meg valami könnyen egy szöveget. Ha csak feliratosan angolul nézném a filmeket azzal érhetek el javulást? Vagy kb semmi hasznom nem lenne belőle? (naponta 2-3 órányit nézek filmet szóval elég sokat néznék angolul)

2011. dec. 4. 21:02
 1/3 A kérdező kommentje:
Illetve melyik jobb. Ha felirat nélkül nézem de úgy csak a töredékét értem vagy felirattal úgy viszont nem tudnék állandóan az angol szövegre is figyelni
2011. dec. 4. 21:10
 2/3 anonim ***** válasza:
59%

Persze, hogy fejlődhet. :)

Először nézd felirattal, aztán - ha még van türelmed - nézd meg ugyanazt felirat nélkül is (nem feltétlen rögtön utána persze)

Vagy sorozatot kezdj el nézni, első pár részt felirattal, aztán anélkül.

De akárhogy is csinálod, mindenképp hasznos, és segít.

2011. dec. 4. 21:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha egyébként már tudod a nyelvet valamennyire, akkor javaslom, hogy felirat nélkül nézd, ha kell, újra és újra. Ha egy részt nem érted, pörgesd vissza és nézd újra, fülelj, legyen hangosra állítva. Egyre több mindent fogsz érteni. Ha végleg teljesen tanácstalan vagy, akkor szerezd meg a felirat file-t, és abban keresd ki a megfejthetetlen részt (ekkor valószínűleg rádöbbensz, hogy valaminek a kiejtéséről addig hibás elképzelésed volt). Ez így nagyon megerőltető munka tud lenni, de ha gyors javulást akarsz elérni a beszédértésben, akkor ez a módszer. Ha felirattal nézed a filmet, az sok száz óra alatt is alig eredményez javulást, mert a feliratot olvasod. Ha azt csinálod, amit leírtam, akkor nettó 10 óra munkával már érezhetően javítod a beszédértésed.
2011. dec. 4. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!