Hogyan tudnám a hallásértésem, s a beszédkészségem
fejleszteni?
Figyelt kérdés
angolt tanulok 1. osztály óta, ha le kell írni, akkor nincsen baj, írásban tökéletesen ki tudom fejezni magam, viszont ha beszélni kell, vagy beszélnek hozzám, leblokkolok, nem tudok egy szót sem kinyögni(főleg az előbbinél). Hallásértésem nem a legjobb, de azokat, akik nem angol anyanyelvűek, azokat megértem(zenében is).arra gondoltam, hogy többet nézek angol tv adásokat, vagy esetleg amerikait, és attól hátha fejlődik.Mit gondoltok?
2011. dec. 3. 18:59
1/8 A kérdező kommentje:
és egy kis érdekesség még utólag:
szlovákiában voltunk sítáborban, megkínáltak néhány kör házival, és utána odajött egy szlovák, aki tudott nagyon jól angolul, és tudtam vele rendesen beszélni(folyékonyan).
bár erre nem vagyok büszke
16F
2011. dec. 3. 19:02
2/8 anonim válasza:
Nézzél jó sok filmet és sorozatot első lépésként :) illetve keress tanulótársat. Nekem is van , skype-olunk és nagyon jó, sokat fejlődtem! Témákat dolgozunk fel, valamint van egy oldalt, ahol van millió téma és hozzájuk millió kérdés, azokra lehet válaszolgatni.
2011. dec. 3. 19:18
3/8 A kérdező kommentje:
zenék fordításából van a szókincsem fele:)
érdekes, hogy németül merek beszélni.Németül hirdetéseken keresztül tanulok, és elég jól megy már, pedig pár hónapos.Ha az angol így fejlődne,akkor örülnék:/
Én ugyanúgy voltam mint Te most. Akkor történt nagy változás amikor nem volt más választásom: külföldre kerültem és ha valamit akartam akkor kénytelen voltam beszélni. Azóta rengeteg helyen jártam és rengeteg féle akcentussal találkoztam. A számomra legnehezebben érhtető az ír, amerikai, angol volt eddig ( néhány nap szükséges még most is, hogy "aklimatizálódjak" ). A dán, svéd, német, szláv "angolok" nagyon jól érthetőek.
Az arab és afrikai ( szuahéli anyanyelvű ) angolok érdekesek először de utána már ezek is könnyen érthetőek ( hasonlóan a távol keletiekhez ).
A skótot viszont még sok év után is esélytelennek érzem :D
2011. dec. 3. 23:22
7/8 A kérdező kommentje:
hát majd szeretnék kimenni németországba valamelyik nyáron,ugye nem lesz még olyan szinten szerintem a némettudásom, hogy boldoguljak, tehát ekkor jöhet szóba az angol:D Máltán voltam nyáron, kérdezett valamit az eladó, énmeg nem tudtam válaszolni,mert nem jött ki egy szó sem a számon.rossz érzés volt:S amerikai angol híradónál pedig abszolút fogalmam sincsen, hogy miről beszélnek.Meg néhány zenéből is keveset értek, de ha szöveggel hallgatom, úgy már jó. köszi a válaszokat:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!