Manapság megéri olaszt tanulni?
Figyelt kérdés
évvesztes vagyok, németben vagyok most 1 évet cserediákként, az olasz tagozat meg 0.-ról indul, szal 21 leszek mire befejeztem a gimit..megéri?2011. dec. 1. 20:42
1/7 anonim válasza:
nézd,gondolom a kinn töltött 1 éved miatt ígyis-úgyis csúszol egy évet,és a kinn töltött időszakot nem fogadják el itthon,hacsak előtte a kinti iskola és az itteni sulid pontosan nem egyeztetik a tananyagot,és akkor se fogadnak el mindent,csak talán egyes részeket...
2/7 A kérdező kommentje:
igen 1 évem ugrott, de hasznosan töltöm...a magyar sulimban be vagyok íratva, és mondták nembaj, 1 évet halaszthatok emiatt, de nem tudom megéri-e az olasz tagozat, mert az +1 év
2011. dec. 1. 20:51
3/7 anonim válasza:
szóval szerintem ígyis-úgyis csúszol...
4/7 anonim válasza:
fogd fel úgy,hogy legalább haszna is lesz annak az egy évnek,én is csúsztam annó 1 évet,közben leraktam egy felsőfokút angolból... ja olaszból diplomám és felsőfokúm és tolmács-szakfordítóim is van,és azóta is gyakorlom,szóval van azért némi tapasztalatom...tolmácsoltam már rendőrségnek,vámhatóságnak,cégeknek...
6/7 anonim válasza:
Én annó 1993-ban azért kezdtem el,mert az angol mellé fel kellett venni vagy az olaszt,vagy a latint(orvos,jogász nem akartam lenni,nincs hozzá se eszem,se seggem),így maradt az olasz,mivel az általam korábban 4 éven át tanult angolt és németet egy hülye belső iskolai szabály értelmében együtt nem lehetett tovább tanulni.
Mivel a másik nyelv kiesett,más választási lehetőség(francia,spanyol,portugál,akármi más) pedig nem volt,ezért -félig-meddig kényszerből- kezdtem el az olaszt.Az iskolából elmenni,iskolát váltani pedig nem akartam.
Mára nem bántam meg.Ez a munkám.(tolmács-szakfordító és nyelvtanár vagyok)
7/7 anonim válasza:
Nem különösebben, de a semminél jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!