Spanyol vagy kínai?
Nyáron elkezdhetek tanulni egy új nyelvet. Lenne rá max. két és fél évem megtanulni. A következő nyáron is belekezdhetek egy újba, úgy, hogy azt amit most nyáron fogok elkezdeni, nem hagyom abba. De arra már csak egy, max. egy és fél évem lenne.
A kérdésem: Melyiket kezdjem el nyáron, melyiket az utána következőn? Spanyol vagy kínai?
Mindkettőből szeretnék legalább középfokot, de a felső ugye jobb lenne. Melyikkel kezdjek nyáron, hogy meglegyen legalább egy középfok, de maradjon idő a másikra is, középfokig?
(Remélem érthetően fogalmaztam:) Köszönöm a válaszokat! :)
"Ha ez számít, Japánban szeretnék elhelyezkedni."
Ott a spanyollal lehet, hogy nem sokra mész. :))
"Jelenleg japánt, angolt és németet tanulok."
Akkor én mindenféleképpen a kínaival kezdenék, hiszen a spanyolt angol és német nyelvtudással viszonylag könnyű megtanulni (a nyelvtani és szókincsbeli hasonlóság miatt azt mondom, hogy amikor elkezdtem tanulni spanyolul, 30%-os alappal kezdtem középfokhoz képest). A kínait viszont nulláról kell kezdened, mert nincs túl sok hasonlóság, mivel más nyelvcsaládba tartozik, olyanba, amiből egy nyelvet se beszélsz (holott vélhetőleg némi segítséget nyújthat, hogy ismersz néhány kínai eredetű japán szót és valamennyi kanjit, melyeknek kb. 40%-a hasonló jelentéssel rendelkezik a kínaibal, habár jóval több kínai karakter van, mint japán).
Tehát a kínaival kezdj, később jöhet a spanyol is. Sok jó szerencsét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!