Angol passzívnál hol helyezkedik el a by xyz?
Miután a passzív szerkezetben nem érdekes, hogy ki a cselekvő/kivel történik valami, hanem magán a cselekvésen van a hangsúly, ezért, ha egyáltalán kiírják, akkor a mondat legvégére kerül.
This house was built in 1865 by my grandfather.
De nem érdekes, hogy a nagyapó építette, ha nem rakod ki, az sem gond. Ez esetben ez mellékes információ, nem oszt, nem szoroz. A lényeg, hogy a ház megépült és 1865 óta ott áll a helyén.
bocsi, én írtam el. az első tanárom azt mondja, hogy a többi mondatrész előtt :D csak figyelmetlen voltam.
köszi!
Szóval akkor ez helyes:
Our house is furbished every year by John?
Oké, köszi :)
Egyébként én is inkább a magán tanárnak hiszek, alap órás olyanokat mond, hogy az időjárás jelentés nem willes, meg hogy a "most people" és ehhez hasonlók nem are-ral hanem is-sel van... no mindegy. Köszi még egyszer! :)
Az időjárás-jelentés az nálam "weather report", a "most people" az viszont "are" a javából. Többes szám, miért lenne "is"?
Cseréld le az alapórás tanárodat, vagy tanítsd meg angolul ;-))
Az időjárás a világ legbizonytalanabb dolga, nem mondhatják mással, mint "will"-lel. A "will" háttérjelentése ugyanis az, hogy
1. egyáltalán nem biztos, hogy az úgy lesz
2. a kimondás pillanatában jutott a beszélő eszébe, hogy csinálni fog valamit.
Van-e olyan bátor meteoromókus a világon, aki tuti biztosra "going to"-val, vagy folyamatos jelennel kifejezett jövő idővel merészeli megjósolni a holnapi időjárást? Még a mait sem tudják, mert a műszereket nézik, ahelyett, hogy az ablakon néznének ki :-))
Az időjárás-jelentés "will"-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!