Milyen nyelvet lenne hasznos tanulnom gimnáziumban? Melyik az, amit tudnék hasznosítani a jövőben?
Mindegyikkel lehet kezdeni valamit:
francia: az Európai Unió nyelve viszont szerintem nehéz megtanulni
olasz: Olaszország közel van + a nyelv is könnyű
spanyol: Angol-kínai után a legtöbben ezt beszélik
orosz: feltörekvőben van, viszont mások a betűk, a nyelvtan se egyszerű/sokat kell ragozni/
Én a franciát választanám:D
Szia!
Az első válaszoló véleményéhez annyit, h a francia meg az olasz majdnem ugyanolyan. Van jópár olyan igeidő, ami ugyanaz a használatát tekintve, sok szó hasonló. A kettő közül a franciát választanám. Egyrészt azért, mert az angol mellett én is azt tanulom, piszok nehéz, de imádom, ez egyfajta szerelem. (Tehát elszántság kétségtelenül kell hozzá):) Másrészt az EUn belül hasznos, és az angolszász országokban az első tanított idegen nyelv a francia és a spanyol (ugyanaz, mint nálunk az angol és a német). Harmadrészt, ha érdekelnek az idegen nyelvek, és tudsz franciául, könnyedén megtanulhatsz olaszul, spanyolul, románul (mivel mind latin nyelvek). Az orosz mellett is vannak érveim: az egyik nagyhatalom nyelve, és Mo. gazdasági szempontból is sok szállal kötődik Oroszországhoz, tehát hasznos lenne. És a hangzása is szép. Ha választanom kellene, hogy az angol és a francia után mit tanuljak, az orosz lenne az.
Én németet és oroszt tanulok. Szóval én biztos oroszt választanék a helyedben, mert nagyon szép. Hát hogy a nyelvtan kristálytiszta-e...nem is tudom, a német szabályossága után szerintem nem annyira, legalább is nekem. De ez mondjuk a tanárom hibája is...kijött már a gyakorlatból és úgy egy kicsit tanítani, hiába tudja ő, nekem nehezen tudja elmagyarázni.
De mindenféleképp OROSZ!!!
Amúgy melyik gimiben lehet oroszt tanulni? Mert én csak nyelvsuliban tanulom.
köszi a válaszokat! előbb utóbb majd mindegyiket meg szeretném tanulni mert nagyon szeretek nyelvet tanulni, az angolt azért nem írtam ezek közé, mert azt külön nyelviskolában fogom tanulni...
amúgy 21.23-as sok helyen lehet gimnáziumban oroszt tanulni (feltéve ha bp.-i vagy)
pl.:
Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnázium (www.korosi.hu)
vagy a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban (www.karolyigimnazium.hu) lehet spanyol-orosz szakra menni és mind a kettő nyelvet kezdőtől oktatják...
Kölcsey Ferenc Gimnázium (www.kolcsey-bp.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!