Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 11-12. -esek! Az osztályotokba...

11-12. -esek! Az osztályotokban hány embernek van nyelvvizsgája?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallom , hogy a magyarok nem beszélnek nyelveket.

Ehhez képest az osztályomban 34 gyerekből 30-nak van nyelvvizsgája. Többeknek felsőfokú, és van olyan akinek két nyelvből is.

11.-esek vagyunk és nem nyelvi előkészítő osztály.

2011. okt. 30. 20:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a 31 emberből, 12. végére kábé a felének lett meg a középfokú angolja. Lehet hogy 2-3 emberrel többnek, ezt nem tudom biztosra. Mi se nyelvi osztály voltunk.

Ja és 11-ben még alig volt meg pár embernek.

2011. okt. 30. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én 39 fős osztályomban 1 embernek sincs nyelvvizsgája. Talán decemberre lesz 1 embernek, mert ő most fog.
2011. okt. 30. 20:29
 3/9 anonim ***** válasza:

nálunk (11. osztály)

2 német (+ 2 most fog)

4 francia

1 spanyol

1 portugál

kb. 14-16 angol

+ 3-an járunk hollandszakkörre és elképzelhetőnek tartjuk, hogy csinálunk hollandból.

+ az osztály kb. 60%-a akar majd 3. nyelvet is tanulni, és abból vmilyen nyelvvizsgát csinálni.

2011. okt. 30. 20:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy hova jársz suliba? Mert sajnos nagyon nem mindegy, és még egy sulin belül is nagyon nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy kit milyen tanár tanít. Nekünk nem voltak jó angoltanáraink, nekem és rajtam kívül még 3 embernek volt 12.-ben nyelvvizsgája, különtanárral. Párhuzamos osztályban, igaz más nyelvből, de ez lényegtelen, több mint a felének felsőfokú(!) nyelvvizsgája volt. Nektek szerencsétek van.
2011. okt. 30. 20:33
 5/9 anonim ***** válasza:

mi nyelvisek vagyunk,26 fő,ebből 3-nak van meg a nyelvvizsgája,(1-nek 10.-ben lett meg,a másik kettő pedig előrehozott érettségivel szerezte meg).egy lány most volt,az írásbelije megvan a szóbeli még nincs,én és még egy lány pedig előrehoztuk az érettségit tavaly.

18L

2011. okt. 30. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 12. osztályban 24 ből 13 embernek volt nyelv vizsgája. 2-3 embernek 12 ből is megvolt. Igaz ez már tavaly volt azóta már még 6 embernek lett nyelv vizsgája. Én most idén fogok emelt angolból érettségizni és ha minden jól megy akkor elkezdek egy német nyelviskolát is de azt még nem tudom hogy mikor.
2011. okt. 30. 20:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én 30 fős osztályomból mindenkinek volt nyelvvizsgája, kinek angol, kinek német, kinek mindkettő, és nagyrészt 11. előtt, én pl. 9.-ben tettem le, nem voltunk nyelvi előkészítősök.
2011. okt. 30. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
nálunk (12.) az egész osztálynak van C1 némete, és kb 5 embernek középfokú angol
2011. okt. 31. 10:25
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi 30-an vagyunk, kb 20-nak van nyelvvizsgája. (Nagyrészt angol, egy-két német, Bp-i "elit" iskola, nem nyelvszak.)

A statisztika meg azért mutatja, hogy nem beszélünk nyelveket, mert a mi generációnk, a mostani középiskolások, egyetemisták már tanulnak, de az ország egyharmada nyugdíjas, és az ő idejükben még nem volt ilyen központi a nyelvtanulás.

2011. nov. 11. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!