Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki tud német közmondásokat...

Ki tud német közmondásokat testrészekkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szorgalmi feladat, hogy gyűjtsünk olyan német közmondásokat, kifejezéseket,amikban szerepel valamilyen emberi testrész és írjuk le a magyar megfelelőjüket is.

Én már találtam elég sokat, de kellene még egy kicsivel több..

Köszönöm a segítségeteket!

2011. okt. 14. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Lügen haben kurze Beine. - szószerint: A hazugságoknak rövid a lábuk. Magyar megfelelője szerintem a hazug ember hamarabb utolérik mint a sánta kutyát lehetne.

Er nimmt sich keinen Blatt vor dem Mund. - Ez nem közmondás, csak egy kifejezés. A lényege, hogy nyíltan beszél mindenről.

Einen Floh ins Ohr setzen. - Bolhát ültet a fülébe. magyarul bogarat ültet a fülébe.

Er hat Haare auf den Zähne. - Ha valakinek éles a nyelve.

2011. okt. 14. 21:56
 2/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, zöld kéz:)

jöhetnek még!:D

2011. okt. 14. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Er rennt mit dem Kopf gegen die Wand. (Fejjel megy a falnak.)

Alles nur für das Auge. (Látszat, szemfényvesztés.)

Er steht mit beiden Beinen im Leben. (Két lábbal áll a földön, talpraesett.)

Zwei Hunde an einem Bein gehen selten Freundschaft ein. (Két dudás nem fér meg egy csárdában.)

die Beine unter den Arm nehmen (szedi a lábát)

2011. okt. 15. 10:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Die Nase voll haben.-Tele van a töke.

Hals und Beinbruch.-Kéz és lábtörést.

hirtelen több nem jut eszembe, előttem már leírták amiket akartam

2011. okt. 15. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!