Főiskolán amerikai vagy brit angolt tanítanak?
Nagyon köszönöm minenkinek!!!
Ha pl. üzleti főiskolára megyek nemzetközi kapcsolatok szakara, ahol a második évtől kezdve angolul tanulunk, akkor én választom meg hogy amerikait vagy brittet szeretnék??? Tudodm, a brit a gyakoribb/népszerűbb de én amerikait szeretnék tanulni. Amerikai ismerőseim vannak, sok sorozatot nézek eredeti nyelven és jobban is tetszik.
Brit angol Európában az elfogadott standard. Hivatalosan az amerikai angolt nem tartják helyesnek Európában, így azt nem ajánlják tanításra. Kiejtés elmegy, de írásban helyesírási hibának veszik, ha defence helyett defense-t írsz vagy colour helyett colort. Persze, van olyan egyetemi oktató, aki amerikai angollal beszél, de nem sokan. Nálunk 95% brit angolt használt. Írni pedig ahogy mondtam vizsgán nem ajánlatos amerikai angollal. Én amerikai angolt használok, de ha tanítok, brit angolra váltok át, mert tudom, hogy nyelvvizsgán/vizsgákon ez az elvárt Magyarországon, ezért nem akarom összezavarni a tanítványokat főleg, ha nincsenek valami magas nyelvi szinten, így nem ismerik a különbségeket.
Egy angol tanár.
Igen, ez egy örök vita ...
Nemtom, nekem sokkal szebbnek tűnik az amerikai angol, legalábbis bizonyos dialktusai, (Boston-New York környéki tetszik nagyon), na a helyesírással meg sztem mindkét országban igen nagy bajok vannak, valami hihetetlen mennyire nem tudnak írni.
De való igaz, nálunk általában a vizsgáztatók, oktatók, brit-angol dilisek, de olyan szinten, hogy még ki is javít, ha tök jól mondom, csak éppen amerikai angollal, mert hát ehhez vagyok szokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!