Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok a dexam nyelvviz...

Mit gondoltok a dexam nyelvvizsgáról?

Figyelt kérdés
Közép szintű angol nyelvvizsgát szeretnék tenni, és azt tanácsolták, hogy csináljam a dexam-nál, mert ott a legkönnyebb. Már van nyelvvizsgám, másik nyelvből, de főiskolán nem fogadják el a szakomhoz. Ezt nem rég tudtam meg, így mivel gimnáziumban 2. nyelvként tanultam az angolt úgy gondoltam megcsinálom. Egyébként is szeretem és beszélem a nyelvet, de úgy, ahogy magamtól megtanultam. Tehát nem a sztenderdet. Kérdésem az lenne, hogy mennyire nehéz ez a vizsga, mire számítsak, mire készüljek, mit és mennyit tanuljak meg. Ez az utolsó évem, ezért pórbálom a legkönnyebbet választani, mivel a diplomámhoz szükséges lenne. A másik problémám, hogy sajnos nincs pénzem kifizetni az órákat, így magamtól készülnék fel. Tudom, hogy ez nagyon nehéz és veszélyes, hiszen könnyen megbukhatok így, de mégis, szeretném megpróbálni. Nagyon szorgalmas vagyok, és imádom ezt a nyelvet. Mit tudnátok tanácsolni? Köszi, 22/F
2011. okt. 5. 00:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
ECL-t is javasolták. Nekem az a bajom, hogy nem megy a lyukas szöveg kitöltés, szöveg visszaillesztés. Hiába értek minden szót, valahogy mindig elrontom. Ezért nem megy nekem a dexam. :S
2012. jan. 31. 12:14
 12/12 anonim válasza:
100%
Régen nem szóltak már hozzá ehhez a témához, de talán még érdekes lehet. Azt én nem mondanám, hogy az origó sokkal nehezebb, mint a Dexam inkább azt, hogy más. Azzal pedig végképp nem értek egyet, hogy egy sikeres origó felér egy felsőfokkal. Egy 61 %-os origó több tudást jelent, mint egy 90 %-os Dexam, TELC, ECL vagy ÖSD? Kétlem. Egyébként most már 2018-at írunk, és azóta az origón könnyítettek, a Dexamon pedig nehezítettek. Kivették az igaz/hamis feladatot a reading részből. Az esszé és hivatalos levél témáknál pedig már nem elég a megadott szempontokat megemlíteni, hanem hozzá is kell fűzni mindegyikhez még egy plusz gondolatot is. A felkészülés egyébként biztosan egyedül is megoldható, de csak a nagyon elhivatott és önállóan szervezetten tanulni képes tanulóknak. Tesztkönyv kevés van, ami az önálló felkészülést nehezíti,hiszen nem elég angolul tudni, "Deaxamul" is meg kell tanulni, így ha valaki mégis tanárral szeretne készülni, akkor olyat kell keresni, akinek bőven vannak Dexamra felkészítő anyagai (kering a diákok-tanárok között egy olyan felkészítő anyag, amit egy 9 hétvéges felkészítő tanfolyamra állítottak össze).
2018. nov. 18. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!