Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mitől olyan gyenge a magyarok...

Mitől olyan gyenge a magyarok nyelvtudása? Vagy csak én látom rosszul?

Figyelt kérdés
Sokszor úgy látom, pont azok nem tudnak a idegennyelvet, akiknek kifejezette szüksgük volna rá (pl. rendőr, jegyellenőr). A fiataloknál is gyakori tapasztalat, hogy ha van is nyelvvizsga, a nyelvet alig ismerik. Másnak is ez a tapasztalata?
2011. szept. 28. 14:49
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
80%
egyébként visszatérve az eredeti témára, azt már én is észrevettem, hogy pl a jegyellenőrök nem beszélnek semmilyen nyelven. Egyszer mikor Pestre utaztam ilyen kupés kocsi volt, ahol én meg két német ült. Jött az ellenőr és kifogásolta, hogy nincs szerencsétleneknek diákigazolványuk, de nem tudta nekik elmondani sehogy sem. Én próbáltam ott fordítgatni még úgy is, hogy a német tudásom igen csak gyatra, de ők meg angolul nem tudtak. Mind1, nagy nehezen elmagyaráztam nekik, hogy diák nélkül nem érvényes a diákjegyük és fizetniük kell... hát szép,de ha nem vagyok ott akkor mit csinál az ellenőr?
2011. okt. 1. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!