Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy kisiskolásnak (alsó...

Egy kisiskolásnak (alsó tagozat) mennyit javul a nyelvtudása, ha dvd-n mesét néz angol nyelven magyar feliratozással?

Figyelt kérdés
Tényleg sokat számítana? Magántanárra nincs pénzünk. Tapasztalatokat várok!
2011. jan. 28. 21:21
1 2
 1/11 anonim válasza:
Sztem egy alsó tagozatos még nem tud olyan gyorsan olvasni, hogy a magyart elolvassa, majd még össze is hangolja fejben a hallottakat.
2011. jan. 28. 21:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem jó, mert nem szószerinti a fordítás a beszélt nyelv és a fordított felírat közt. Inkább nézze felírat nélkül. De a neten vannak ingyenesen letölthető tanuló programok.
2011. jan. 28. 21:34
 3/11 A kérdező kommentje:
És hol találok a neten ilyen oldalakat? Küldenétek 1-2 linket?
2011. jan. 28. 21:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg elég az is, ha simán idegen nyelven nézi a mesét, felirat nélkül. Abból indulok ki, hogy unokaöcsén 3-4 éves kora óta idegen nyelven nézte a meséket(nem volt felirat). Néhány kifejezést megtanult, de azért természetesen nem kezdett perfektül beszélni:)

Viszont suliban meglepően könnyedén tanulta az angolt, könnyebben beszélt, mint a többi osztálytársa, jobb volt a kiejtése is.

2011. jan. 28. 21:39
 5/11 anonim ***** válasza:
2011. jan. 28. 21:54
 6/11 anonim ***** válasza:

[link]

Bocs, ez lett volna a harmadik.

2011. jan. 28. 21:54
 7/11 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm!!!

Utána fogok nézni az oldalaknak. A dvd-ről meg annyit akkor, hogy jó, csak ne legyen magyar felirat. Hát kíváncsi leszek...

Várom továbbra is az ötleteket tapasztalatokat!

2011. jan. 28. 21:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs lehet hogy hülyeség,mert nem tükörfordításban fordítják le,de sztem a kedvnc meséit kéne angolul nézetned vele , amiket már látott egy csomószor magyarul, így tudni fogja , hogy mi a sztori és könnyebben odafigyel az angol szövegre és nagyjából ki is tudja következtetni hogy mit mondanak. Remélem tudtam azért segíteni:)
2011. jan. 29. 10:58
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen, sokat segítettél, nagyon köszönöm.

Minden tanácsra és tapasztalataitokra szükségem van.

2011. jan. 29. 11:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Kicsit gáz hogy 15 éves létemre én is valahogy így tanulokxD meg filmekkel:D:D De ennyi idősen is szeretem a meséket és jó idegennyelven nézni őket:D
2011. jan. 29. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!