Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol Prepozíciók (for, to)...

Angol Prepozíciók (for, to) használata. How to?

Figyelt kérdés

Nem értem hogy a for-t és a to-t mikor hogyan használjuk.

Eddigi tanulmányaim szerint a "For you" jelentheti azt hogy "neked", de hallottam, hogy jelentheti azt is hogy "érted". (I bought this for you | I did it just for you!)

A "to you" pedig jelentheti azt, hogy "hozzád" vagy, hogy "neked" (I belong to you | Happy bithday to you)

(mind a kettő jelentheti a "neked"-et?)

Valaki esetleg fel tudna világosítani, hogy hogyan is használjuk ezeket? :S

Itt egy mondat, hogy: Kérlek írd a hasznos fórum válaszaidat a "love" topicba és ne nekünk

én ezt így fordítanám, hogy: Please write your a meaningful forum posts to the "love" topic and not for us

(de valószínűleg helytelen a fordításom)

A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!

2011. szept. 28. 02:55
 1/3 anonim ***** válasza:

A to és for között nagy a különbség, de ne akard magyarul ezt megjegyezni. Mert akkor rengeteg szót kapsz, ahol egyszer a to, másszor a for a jó.

Persze magyarul ezt (sem) tudjuk szó szerint lefordítani, szóval ez van.

2011. szept. 28. 07:46
 2/3 anonim válasza:
Ezek a prepocíziók igazából az igétől függnek, mivel mindegyiknek más-más vonzata van, pl. give TO, belong TO, did FOR stb. Szövegkörnyezettől függ a jelentése.
2011. szept. 30. 16:44
 3/3 anonim válasza:
*do bár te a mondatotban did-ként írtad, a második alakjában. Meg még rengeteg ilyen ige van.
2011. szept. 30. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!