Nyelvtanilag helyes ez az angol bemutatkozó szöveg?
My name is ___ ___. I am 15 years old. I was born in Budapest, in 1996. I live in Budapest with my parents and my brother.
I am studying at secondary school, what called X Y Grammar and Vocation School.
My favourite subjects are English and IT. I don't like Maths.
I like playing volleyball. I often play with my dogs. I love them.
When I graduate, I would like go to the university, but I don't know, what want to be when I grow up.
___ ___-nak hívnak. 15 éves vagyok. Budapesten születtem 1996-ben. Budapesten élek a szüleimmel és a fiútestvéremmel.
Középiskolában tanulok, amit X Y Gimnázium és Szakközépiskolának hívnak.
A kedvenc tantárgyaim az angol és informatika. Nem szeretem a matekot.
Szeretek röplabdázni. Gyakran játszok a kutyáimmal. Szeretem őket.
Miután leérettségiztem, szeretnék menni egyetemre, de nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek.
Kilencedikes vagyok, első angol órán ezt a házi feladatot kaptuk: min. 80 szavas bemutatkozó fogalmazást kell írni. Tartalmilag, és nyelvtanilag helyes ez a szöveg?
Köszönöm a válaszokat!
15/L
Hát, nem éppen hibátlan.
My name is ___ ___. I am 15 years old. I was born in Budapest, in 1996. I live in Budapest with my parents and my brother.
I am studying at a secondary school, which is called X Y Grammar and Vocation School.
My favourite subjects are English and IT. I don't like Maths.
I like playing volleyball. I often play with my dogs. I love them.
When I graduate, I would like to go to university, but I don't know, what I want to be when I grow up.
Na, így már jobb.
I still live in Budapest with my parents and my brother.
I am studying at secondary school, called X Y Grammar and Vocational School. I am not so keen on Maths.
I have (hany?) dogs. I often play with them, I love them.
I would like to go to the university, but I don't know, which profession to choose, or which course to study.
(Kb 10 felett mar nem mondjuk, hogy nem tudom, hogy mi akarok lenni mikor felnovok.)
köszönöm szépen!
Még ha nem is mondjuk, megfogalmazásilag helyes az a mondat?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!