Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Voltatok már TELC nyelvvizsgán...

Voltatok már TELC nyelvvizsgán? Milyen feladatok voltak? Nehéznek találtad? Mennyit készültél rá?

Figyelt kérdés
Angolból szeretnék menni középfokra.
2009. ápr. 19. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Az a jó a Telc-be hogy a levélen kívül mindent tippelős alapon is lehet, csak egy jó nagy adag szerencse kell hozzá!

Szerintem nem volt nehéz, nekem a magnóhallgatás a kritikus, de az se volt olyan vészes, csak résen kell lenni!

Már 7 éve tanultam angol mikor elmentem vizsgázni, s előtte 4 hónapig jártam magántanárhoz, főleg a kommunikácios képesség fejlesztése miatt.

Sok sikert! Nem olyan nehéz!

2009. ápr. 19. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod:)

Igazából néztem már próbafeladatokat, s ez tűnt számomra a legkönnyebbnek, vagyis az ebben lévő feladatok mennek a legjobban, csak tapasztalatokra lennék még kíváncsi.

2009. ápr. 19. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én németen voltam, de hátha hasznát veszed. Az tényleg jó h tippelős, szal ha fogalmad sincs az egészről, akkor is van esélyed h eltalálod. Levélírásban szinte mindig van egy pályázat. A magnóhallgatás nekem brutális volt, semmit nem értettem az egészből kb:D De az is csak igaz-hamis szal tippelhetsz. Nem tudom most h van, de mondjuk én eléggé meglepődtem mikor csak egyszer hallgathattam meg...

A szóbelin meg ha már megszólalt az ember, adtak neki 80%ot:D Nem tudom most h van..:)

2009. ápr. 19. 22:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Én tegnap voltam telc-en angol középfok. A magnója sztm könnyű volt , mármint én értettem a szöveget,de én azokat már a gyakorlásnál is 90-100%-ra oldottam meg. Ettől függetlenül szivatos volt picit, mert nem mindenhol volt egyértelmű ,hogy mi is a pontos válasz. Az írásbeli , ha érted a szöveget nem gáz ,de igazából szókincs kell hozzá. Ha viszont nem értetted akkor meg szerencse,mert elég hosszúak ahhoz a szövegek,hogy jól túl legyen bonyolítva ,hogy mit is akar mondani. A szóbelijén meg sok minden függ a partnertől is. De vele előtte találkozol és megbeszélhetitek ,hogy ki mit fog mondani és milyen kérdéseket tesztek fel egymásnak utána meg azokat a válaszokat mondod amit ott kitaláltok. A szóbeli cikk része meg talán a szervezés az ami neccesebb, de arra meg előtte van 20 perced ,hogy leírd mit is akarsz mondani. Annyi idő alatt azért megszülsz három kérdést.
2009. ápr. 19. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!