Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen feladatok vannak az...

Milyen feladatok vannak az origó nyelvvizsgán?

Figyelt kérdés
Milyen feladatok vannak az írásbeli illetve a szóbeli részén? Mikor lehet szótárat használni? Mennyit kell teljesíteni ahhoz hogy sikerüljön?
2011. aug. 2. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Szóbeli:

Itt nem használhatsz szótárt

I. Magnó hallgatás

20 pontos a feladat, így min. 8 pontot össze kell szedned, hogy meglegyen a vizsga

Sokszor lepontoznak, így ne csodálkozz ha 6 vagy 7 pontosra sikerül, mindezt azért, hogy kifizesd a 3300 Ft-os fellebbezési díjat...

II. Szóbeli, beszélgetés

Itt nagyon aranyosak, könnyen át is engednek, a magnó a buktatója az egész szóbelinek... Itt 50 pont a maximum, ebből 20 pontot kell elérned.

De az egészhez, hogy sikeres legyen a összesen szerezhető 70ből, meg kell lenni 42-nek, mert az a 60%-a az egésznek, de ugye mind a két részből kell a min 40%.

Írásbeli:

4 feladat van, erre lesz 3 órád, és használhatsz szótárt végig.

1. Magyarról angolra fordítás, 20 pontból 8-at össze kell szedne.

2. Angolról magyarra fordítás, szintén a 20-ból 8-at

3. Levélírás, itt 17-20 sort kell írni, kb. egy oldal, azt hiszem itt is a 8 a minimum:)

4. Szövegértés: Minimum 10 pontot kell, hogy szerezz a 25-ből

És ha az egész megvan 60% akkor sikeres a vizsgád, de írásbelin is szoktak szívózni...

Sok sikert!

2011. aug. 2. 17:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget.

A második írónak üzenem, hogy elolvastam, és azért van ez az oldal hogy kérdezzünk, vagy nem?:)

Van aki már origóból vizsgázott és tud valami tapasztalatot mondani, ami esetleg segíthet?

2011. aug. 2. 17:58
 3/6 A kérdező kommentje:
de van egy felelet választós feladat is nem? iTT MENNYIT KELL ELÉRNI MINIMUM?
2011. aug. 2. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Németből csináltam középfokú origós vizsgát, Szombathelyen. Az írásbeli könnyű volt és szerintem a magnós rész is( pedig még recsegett is a magnó !), ritka nehéz képet húztam szóbelin, de azért a 61 % meg lett így is.
2011. aug. 3. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Én középfokút tettem franciából, csak írásbelit, 89 % lett, mondjuk sokat készültem rá, de kezdetektől magamtól tanultam a nyelvet, nem tanárral. Szerintem egyszerűbb volt, mint a minta vizsgafeladatok. Én úgy tudom, hogy egyedül a tesztnél nincs minimum pont, tehát ott nem kell minimum 40 %-ot elérni, de itt nem lehet szótárat használni.
2011. aug. 5. 09:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Én tavaly tettem angolbol b2-t.Az irásbelim 84%-os lett a szobelim pedig 82% ha jol emlékszek.Nagyábbol én is magamtol készültem.egyedül talán a feleletválsztós teszt egy kicsit nehezebbre van megcsinálva mint a többi,de ha csinálsz forditásokat teszteket akkor nem lesz gond.

Sok sikert

2011. aug. 5. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!