Nem engedik hogy elhalasszam a nyelvvizsám. Mit tegyek? Nagyon ki vagyok akadva.
30 óra annak elég, akinek már van hozzá alapja. Az ilyen kurzusok arra jók, hogy a típusfeladatokat megtanítsák, a hiányosságokat neked magadnak kellett volna pótolni ez alatt. Kemény munkával, de be tudtad volna érni a csoportot, ha igazán akartad volna.
Én 12 éve tanultam angolt (óvodától kezdve), mikor az őseim fejükbe vették, hogy vizsgázzak le. Németet akkor 4 éve tanultam. Mindkettőből kb 70 órás felkészítés volt kb fél évre elosztva. Persze, ezek normális körülmények között zajlő, kiscsoportos foglalkozások voltak, így mindenki a saját tempójában haladt. A vizsgát viszont letettem mindkettőből tizedikben, akkor strébernek néztek, utolsó évben viszont jöttek csapatostul, hogy kinél vizsgáztam, ajánljak tanárt.
Nagyon sokakat láttam lecsúszni róla, ebből kiindulva mondom, hogy a hleyedben nem tologatnám a vizsgát, hanem ebben a két hétben látástól vakulásig tanulnék, gyakorolnék, pihenésképp angol filmeket néznék - esetleg angol felirattal -, és nagyon remélném, hogy sikerülni fog.
Suli mellett sokkal nehezebb felkészülni, hidd el, bőgés és hiszti helyett sokkal hasznosabb lenne, ha letennéd a feneked, és nekiállnál tanulni.
A remény hal meg utoljára.
Előre gondolkodni kell. Mielőtt hozol egy döntést, h te bizony nyelvvizsgázni fogsz, alaposan fel kell készülni, ami bizony picit megerőltető. Ha nem állsz olyan szinten, hogy teljesíteni tudnád, akkor miért nem mondtad a szüleidnek, h ne fizessék be?
Ez a nyelvvizsgázó döntése, h lelkiekben és tudásilag is fel van-e készülve arra, hogy kiálljon a vizsgáztatók elé és húzza a tételt és beszéljen. Vagy a tesztet kitöltse.
Nem értem miért nem kommunikáltál a szüleiddel, hogy még nem állsz készen. A másik, amit nem értek, h h lehet előre kifizetni a nyelvvizsgát még a tanfolyam megkezdése előtt? Én idén nyelvvizsgáztam. 2hét alatt készültem fel rá, tök egyedül. (középfokú) Nem nagy dolog, de ha semmit nem tudsz, azt nem fogod 2 hét alatt megtanulni. Én sem beszéltem előtte soha szóban, bár folyékonyan tudok beszélni, de nem gyakoroltam. Ha meglenne a tudás, amit elvár a nyelvvizsga szintje én azt mondanám h menj el, mégha szóban nem is próbáltad magad. Én is így voltam. De ha az sincs ... hát,... akkor kidobtátok a pénzt.
Javaslok neked egy oldalt, nézd meg. Nem kell tanár hozzá, annyira érthető. www.eduverzum.hu
Lépésről lépésre halad. Egy próbát megér.
Majd írd meg h mi lett!
19/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!