Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Should have vagy must have?

Should have vagy must have?

Figyelt kérdés
Ugye segédigeként használva mondjuk azt akarom mondani, hogy kell birtokolnia valamit. Alapból must-ot kéne használnom, mert külső ráhatásra kell, vagyis nem választható (nem rajta műlik), viszont a must have így együtt azt jelenti, hogy bizonyára. Na most akkor hogyan kéne írnom?
2011. aug. 20. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:

A must have teljesen jó.

Pl. For getting the job you must have a driver's licence. - Ahhoz, hogy megkapd a munkát, kell hogy legyen jogosítványod.

Szabályos és használják is így.

2011. aug. 21. 00:05
 2/5 anonim ***** válasza:

2 egyszerű példa:

Látsz az utcán sétálni egy embert öltönyben, márkás cuccokban, mosoly az arcán, látszik hogy boldog, elégedett.

- He must have a happy life!

Úgy gondolod, hogy "muszáj", hogy boldog élete legyen, hiszen csak rá kell nézni.

Látod, hogy a barátod egy darab téglával szerencsétlenkedik, próbál beverni a falba egy szöget.

- You should have a hammer!

Kalapácsot kellene, hogy fogjon, hiszen azzal sokkal könnyebb.

remélem érthető :D

2011. aug. 21. 00:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, viszont az elsőnél már megváltozik némiképp a jelentés, ahogy írtam, mert a példádnál is azt jelenti tulajdonképpen, hogy 'bizonyára' boldog élete van. Viszont én azt akarom mondani, hogy kötelező ezt meg ezt birtokolnia egy felszólításban vagy szabályzatban esetleg, akkor nem hiszem, hogy jó így. A should have meg nem jöhet szóba, mert az egyéni választást jelent.
2011. aug. 21. 11:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából még van olyan, hogy have to have, szerintem az lenne a jó, de az hülyén hangzik, úgyhogy nem akarom használni:D
2011. aug. 21. 11:06
 5/5 anonim ***** válasza:

need to...

egyébként ne aggódj, mert a szövegből simán kiderül, hogy épp miről van szó, és senki nem fogja félreérteni

If he wants to drive, he must have a driving licence.

He must have a driving licence, 'cause his mother let him drive.

Beszédben: első mondat: must hangsúlytalan; második mondat: must hangsúlyos - nem téveszthető össze...

remélem segítettem

2011. aug. 21. 12:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!