Hogyan kezdjek neki önállóan tanulni az angolt?
Milyen felépítésekkel, tudtok-e olyan oldalt (ingyenes) vagy könyvet ajánlani, ahol leírja a szabályokat, meg amit tudni érdemes?
21 éves vagyok, fogyatékosságom miatt fel voltam mentve végig. És elszeretném kezdeni tanulni hobbiból az angolt.
Ez nemcsak blog, de árulnak is anyagokat angolul, őket meg lehetne kérdezni, hogy mit ajánlanak diszlexiásoknak:
Készülj arra, hogy az angol agy és a magyar agy ég és föld. Teljesen más, egyszerűsített logika mentén gondolkodnak és sokszor nehéz lebutítania magát az embernek arra a szintre.
A minap a következőt hallottam anyanyelvi angoloktól: "three days down, three days to go"
Tükörfordításban: 3 nap le, 3 nap menni. Gyönyörű :D
Értelmes fordításban: 3 nap telt el és még hármat megyünk. Magyarul így mondanánk. Azért ebből a magyar mondatból komoly felfogás-átprogramozás kell, hogy a fenti faék egyszerűségű mondat megszülessen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!