Hogyan lehet megtanulni a német nyelvet? Tiszta magolásból áll.
Figyelt kérdés
Megszeretném tanulni a német nyelvet, mert eléggé hasznos de egyszerűen elrettent amikor látom, hogy mennyi mindent be kell magolni. Kezdve a nemektől (der die das) egész a prepozíciókig (hogy mit vonzanak) csak magolásból áll. A többesszámról meg ne is beszéljünk. Ez lehetetlenség.2011. aug. 14. 18:17
11/14 anonim válasza:
A leghasznosabbak a filmek. Németet úgy tanultam, h régebben a német RTL-en ment az Aladdin és azt néztem :D Angolt meg úgy, h megnéztem a Gyűrűk ura 1.-et eredeti hanggal + felirattal :D
12/14 anonim válasza:
22:27
A német szavakat azért nehezebb megtanulni, mint az angolokat, mert kevésbé változatos hangzásúak.
Viszont azért könnyebb, mert sok köztük a képzett és az összetett szó.
A kettő kb. kiegyenlíti egymást.
Ha jó a kiejtésed és hangosan kiejted a szavakat, könnyebben meg tudod tanulni őket.
13/14 anonim válasza:
Hát nem tudom... Én pl németet sokkal könnyebben tanultam, mint angolt. A német valahogy rám ragadt és sokszor már csak hangzásra automatikusan jöttek a többsszámok, névelőt, nyelvtan stb.
Ellenben az angollal. Az egy kínlódás számomra. A sok hülye nyelvkicsavarós kiejtés, sok nyelvtani kivétel, de amitől legjobban megőrülök, hogy egy adott szónak lehet vagy húsz féle teljesen eltérő jelentése.
14/14 anonim válasza:
Hallgass németzenét :D ...Én metált hallgatok (Rammstein Oomph) és bár még sohase tanultam németet, hála ezeknek a bandáknak tudok annyit amennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!