Ich bin so dankbar dafür ich selbst zu sein. Ez mit jelent?
Hát igen...
Nagyon hálás vagyok ezért, hogy ..(selbst).. vagyok/lehetek.
Hát a selbst az tudomásom szerint az jelenti, hogy 'önmagam', 'személyesen' és 'még'.
Nem találok értelmet bennük. :D
15/F
Még mindig én vagyok. Szeretném, ha valaki válaszolna nekem is. és bocsi az offért.
Javítsatok légyszíves ki, ha valamit nem jól tudok.
Ez egy határozói mellékmondat. Ezekben a mondatokban KATI szórendet kell használni. A mondat alkotója ezt zu+Infinitivvel egyszerűsítette. (eddig még nálam rendben vannak a dolgok, de)
Ha zu+Infinitivet használunk (és az alany megegyezik a két tagmondatban (márpedig megegyezik, mert csak akkor használhatunk zu+Infinitivet)), akkor az alany a második tagmondatban kiesik. Nem?
Légyszíves világosítsatok fel! Köszönöm!
15/F
Ez a mondat így hibás, de feltételezem, hogy azt akarja mondani, hogy "annyira örülök, hogy önmagam lehetek".
De még az is lehet, hogy tévedek, és mást akart mondani. Nem túl értelmes a mondat sajnos.
Helyesen lehet mondani, hogy "Ich bin sehr dankbar dafür, dass... - azzal a bizonyos KATI-ról elnevezett szórenddel. :P
Vagy lehet mondani, hogy
"Ich bin sehr dankbar, .... zu können"... (a können is csak egy példa, bármi állhat ott.)
A fenti mondat keveri a kettőt.
20:27-es:
Igen, jól mondod, össze van keverve a két lehetséges megoldás.
Azt, hogy határozói mellékmondat, vagy mi a neve, azt passzolom. :P
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!