Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó angolosok tudnátok segíteni?

Jó angolosok tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

mikor használjuk

a ˝may˝-t és mikor a ˝can˝-t?

mikor a ˝must˝-ot és mikor a ˝have to˝-t?

és általános alany használatánál mikor használjuk a ˝man˝-t..és mikor a ˝you˝-t?

előre is köszi a segítséget=)

2011. aug. 8. 09:10
 1/5 szamóca.. válasza:

may = lehet, lehetőséget fejez ki.

can = ez is, de ez inkább azt, hogy te képes vagy rá, van rá lehetőséged (you can do this - megteheted, kéeps vagy rá)

must = "belső kényszer", tehát te érzed úgy hogy meg kell tenned valamit, míg a have to vmi szabályozás által, külső hatásra muszáj

itt szerintem nincs lényeges különbség, ízlés kérdése.

2011. aug. 8. 09:23
 2/5 szamóca.. válasza:
a may-t úgy tudnámtán jobban körül írni, hogy "előfordulhat", vagyis van rá esély de nem biztos hogy be fog következni... árnyalatnyi különbség van ilyen téren.
2011. aug. 8. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1. May vs. Can : A "Can"-t akkor használjuk, hogyha a cselekvést egyfajta képességhez, lehetőséghez kötjük : pl. Can you swin? (Tudsz úszni?) Ezzel szemben a "May"-t akkor használjuk főleg, ha a cselekvés végrehajtásához engedélyt kérünk. pl: May I have your pen for a second? (Elkérhetném a tollad egy pillanatra?)

2. Must vs. Have to: Itt a különbséget sokkal inkább az jelenti, hogy a kötelezettség, amit ugye a "must" és a "have to" is kifejez, belső-vagy kűlső kényszert jelent-e. "Have to"-t használunk, ha kűlső kényszerről van szó : "I have to fo to school now". "Must"-ot pedig, ha nem kűlső kényszerről van szó : "I must take a break now."

3. Ezt most igazából nem is nagyon értem. A "you"-t ugye E/2 és T/2 személyekben használjuk. Még egyszer nem hallottam, hogy az angolban külön általános alanyként a "man" szerepelne. (Németben viszont tényleg ez az általános alany). Az angolban simán a "you"-t használják, ha általánosságban beszélnek.

2011. aug. 8. 09:43
 4/5 anonim ***** válasza:

can could may might

engedély kérés

baráti -> hivatalos

2011. aug. 8. 11:22
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat ..jaj tényleg azt írtam hogy man... a one ra gondoltam .. igazából én németes vagyok ..és angolul akarok tanulni .. és megszoktam a man-t..de köszönöm mindenkinek ..hasznos válaszok voltak :D
2011. aug. 8. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!