Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a nehéz és mi a könnyű a...

Mi a nehéz és mi a könnyű a német nyelvben?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 8. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
én mindig is a névelőket utáltam. mikor der, die és mikor das meg természetesen mikor van részes esetben, tárgyesetben és így tovább. nekem ez a legnehezebb
2009. ápr. 8. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az előző válaszolóval.

meg hogy mikor mein/e/er stb..

és a mondatok helyessége.

nekem az egész nehéz.XD

2009. ápr. 8. 17:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Gimnáziumban a Konjunktiv II-jal akadtak gondjaim meg a módbeli segédigés Passiv képzésével, de aztán később az egyetemen német szakosként rájöttem, hogy az csak mese volt habbal.
2009. ápr. 8. 17:35
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
A névelők és a melléknévragozás nehéz, de alapjában véve egy logikus, tanulható nyelv, ezért szeretem.
2009. ápr. 8. 18:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden nehéz de akkor nem csodálom mert én most tanultam általánosban azt amit a gimis...
2009. ápr. 8. 18:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
nekem mindig a melléknévragozás volt a legnehezebb,névelőkkel nem lehet akkorát tévedni.. de egyszer elköteleztem magam és megtanultam rendesen, most tettem le a középfokú nyelvvizsgát, 14éves vagyok.. :)
2009. ápr. 9. 10:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Látom, többeteknek gondot okoz a melléknév ragozása. ezen úgy lehet úrrá lenni, hogy egyszer rászánjátok magatokat, leültök és bevágjátok a szabályt, illetve a táblázatot. nekem ez vált be.
2009. ápr. 9. 10:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A németben egyállttalán nem az mnragozás a legnehezzebb!

Most sorolhatnám zu+Inf-ig az Indirekte Rede-ig a A Kunjoktivtól Futur 2-ig a Vorgangspassiv-TÓL az Adresatenpassiv ill. Zustandpassivig-ig stb. stb.

Vannak a németnek kevésbé használt azonban legnehezebb részei.

2009. ápr. 19. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A nehéz a német nyelvben mindig az, ahogy amikor egy új rész jön, azt meg KELL tanulni.

Például ha nem tanulsz névelőket,nem tudsz helyesen esetet használni, melléknevet ragozni, vagy sok dolgot mondhatnék még...

Tehát, az első leckétől fogva igen nagy intenzitású szorgalmat igényel.

Pozitív az hogy németet tanulsz. Mert németet tanulni, németet beszélni jóóóó, nem? :) Én nagyon szeretem.

Nyelvi előkészítőn tanultam, szakkörökkel, fakultációkkal együtt heti 20 német órám volt egy éven keresztül. Később heti 8, majd 5.

Pozitív dolog, hogy a német logikus és ha az agyad kicsit felfogja a németes nyelvhasználatot és gondolkodást akkor mégha nem tanultál is egy kis ráérzéssel menni fog a dolog.

Másik pozitívum, hogy ami le van írva, azt az esetek 98% százalékában úgy is kell kimondani... (szemben a franciával és az angollal)

2009. jún. 4. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
14:51 zu+Inf-be mi a nehéz?!:D
2009. nov. 13. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!