Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Román nyelvet meg lehet...

Román nyelvet meg lehet tanulni egy év alatt? Vagy inkább maradjak az eszperantónál?

Figyelt kérdés
Nem jött össze az egyetem, így halasztok egy évet, de ez idő alatt szeretnék megtanulni valamilyen nyelvet (pont miatt elsősorban). Az eszperantó volt tervbe véve, de azt hallottam, hogy a román sem túl nehéz, így inkább azt tanulnám, mert annak hasznát is venném. Egy év alatt megtanulható a román nyelv, hogy nyelvvizsgázni is tudjak belőle?
2011. júl. 28. 21:29
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%
Nekem elfogadták az eszperantót, ahogy a legtöbb suliban, és amúgy 3 hónap alatt játszva le lehet tolni, plusz ponttért v. diplomához, tök mindegy, ugyanúgy számít, mintha angolból lenni. Ill. aki nem tudná, élő nyelvnek számít, és elfogadják mindenhol (holt nyelv = nem használják, pl. latin) mert k. sok helyen használják. Pl. Mi, amikor utazunk, mindig keresünk kinti eszperantósokat, és pl. tök ingyen megszállhatunk náluk, elvisznek várost nézni, és főznek is nekünk helyi finomságokat. Fordítva ugyanez: nálunk is lakott jó néhány turista, aki beszélte az eszperantót közép szinten és nagyokat mulattunk együtt. Csak ennyi a száraz dolgokon felül ;-)
2012. máj. 8. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!