Ki tud, vagy tanul éppen hollandul?
Öhm, pl szerény személyem.
Én az egyetemen tanulom kredtites specializáció keretében. ez úgynéz ki, hogy van beszéd, írás, olvasáskészség óránk, nyelvtan, és történelem-kultúra belőle. mivel amúgy német szakos vagyok, így nekem elég könnyen megy, de amúgy sem egy bonyolult nyelv. szeretném mindenképpen magasabb szintre fejleszteni. multik által viszonylag nagy a kereslet hollandot beszélők iránt.
Én is tanulok hollandul: miután végeztem egy nyelvkönnyvel - tanár nélkül, egy kiejtési táblázattal a kezemben -, a neten találtam egy holland fiatalembert, akivel azóta hetente órákat beszélgetek az anyanyelvén.
Hogy miért tanulom? Magáért a nyelvért ("lingua gratia linguae" :D), nincsen vele különösebb célom, tetszik és kész. :) A német és az angol után pedig nem volt nagy kunszt elsajátítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!