Mennyire nehéz a kínai nyelv?
Figyelt kérdés
Azon gondolkozom hogy elkezdek kínaiul tanulni.Gondolom hogy az írás megtanulása meglehetősen nehéz de a többi része milyen (pl nyelvtan)? 3 év alatt van esély eljutni egy sikeres középszintű nyelvvizsgáig?2011. júl. 13. 11:55
11/15 anonim válasza:
20:09
Akinek van már egy normális szakmája, annak minek kínait tanulnia? Sokkal fontosabb egy tényleg magas szintű angol és német/francia/orosz tudás.
12/15 anonim válasza:
Egy kicsit le vagy maradva! Alap az angol nyelvtudás. Itt most nyelvet akarunk tanulni, mégpedig Kínait. Sokan második nyelvként gondolkodnak róla. Engem az is kicsit visszatart, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a mandarint megértik mindenhol, sőt talán Kína felében. Tehát, hogy valóban sztenderd nyelv marad, illetve a jövőben mennyire fog teret kapni más nyelvjárás.
13/15 anonim válasza:
A kínai nyelv nagyon nem nehéz, sőt inkább könnyű, csak
időigényes. Jó ha beszélsz angolul, meg még talán spanyolul.
az európai nyelvek -e kettő kivételével nem nagy nyelvek.
A mandarint -hivatalos kínai- nagyon egyszerüen meg lehet tanulni. én otthon tanulok egy kínai kéziszótár -Őri Sándor, Magyar-Kínai Kínai-Magyar kéziszótárjával- és az internet segítségével. 3 hónapja kezdtem, és már mindent kínaiul intéztem el egy kínai étteremben. 3 év alatt a
fellegekbe jutsz.
14/15 anonim válasza:
Ugyan, ha már tudsz kínaiul írni-olvasni, akkor is megértetheted magad írásban, ha mandarinul beszélve nem.
15/15 Lázár Gergely válasza:
A kínai nyelv nyelvtana "egy szelet torta", hogy az angol "piece of cake"-t fordítsam le. Magyarán nagyon egyszerű. Egyáltalán nincs ragozás. Beszédben már nem ez a helyzet, mert tonális nyelv, hangsúlytól függ a szó jelentése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!