Milyen a kínai nyelv jó nehéz könnyű szép érdekes unalmas milyen?
Minden nyelvről meg fogod kérdezni, ugyanezt?
Válaszolva a kérdésedre, szerintem pontosan jól tudod, hogy nehéz nyelv, elsősorban az írásjelek miatt. Egy nyelvre nem lehet azt mondani, hogy unalmas, mindegyiknek meg van a maga szépsége. Hogy egy nyelv szép e önmagágában-gondolom itt a hangzására gondolsz-nekünk európaiaknak furcsán hangozhat, de ettől függetlenül én érdekes nyelvnek tartom és manapság érdemes is tanulni, a sok kínai cég miatt ugyebár.
Remélem jövőhéten nem jön ki egy ilyen kérdés, hogy : milyen a táj nyelv jó nehéz könnyű szép érdekes unalmas milyen? ....
"Milyen a kínai nyelv jó nehéz könnyű szép érdekes unalmas milyen?"
Kínai vagy? Csak mert ők pl. kérdeznek ilyen stílusban, mint "jó nem jó?", "van nincs?" stb.
Na de részletezzük.
Jó? - attól függ, mire. Ha Kínában kívánsz utazni, akkor a kínai nyelv "jó", mindenképpen többre mész vele, mint a szlovákkal vagy a feröerivel.
Nehéz? - igen, persze igazából nem nehéz, hanem hosszú. Hosszú ideig tart, amíg megtanulod a kis képecskéket lerajzolni. Ha csak beszélni tanulsz kínaiul, nem nehéz.
Szép? - ízlés dolga. Nekem tetszik a hangzása, kicsit viccesnek érzem. Van, akinek nem tetszik, van, akinek igen.
Érdekes? - akit érdekel a nyelvészet, annak minden bizonnyal, akit nem érdekel, annak nem. Érdekesebb kérdés, hogy nem maga a nyelv, hanem az adott nyelven írt dolgok mennyire érdekesek. Ebben a kínai középmezőnyben van (maximum). Óriási klasszikus irodalma van, de a legfontosabb műveket lefordították/ják angolra. Így ha nem akarsz kifejezetten sinológus lenni, akkor nem fogsz addig eljutni a kínai kultúra megismerésében, hogy szükséged legyen kínai nyelvtudásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!