Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanárok, hogyan tartjátok...

Nyelvtanárok, hogyan tartjátok szinten a tudásotok?

Figyelt kérdés
Én egy éve végeztem angol szakon, most ált. suliban tanítok, de már érzem, hogy elég sokat felejtettem. Van valami praktikátok a 'tudás' megtartására?
2011. júl. 8. 19:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Taníts a versenyszférában (multiknak), ahol a legjobbnak kell lenned, mert különben elzavarnak, működj együtt anyanyelvi kollégával, készíts diákokat a legnagyobb presztizsű vizsgákra és taníts napi 6-10 órát.

Folyamatosan figyeld a szakmai újdonságokat, vegyél részt szakmai konferenciákon és akármikor azzal keresnek meg, hogy valami új kihívásnak felelj meg, vágj bele.

Egy éves gyakorlattal még van mit tanulni módszertanilag és előtted van még a "tuti" anyagok gyűjtése is. Ezek az anyagok ha tényleg jók, akkor sokáig elkísérnek a munkád során, érdemes gyűjtögetni!

Sok szerencsét!

A.

(egy "öreg") :)

2011. júl. 8. 20:30
 2/5 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy én mindig is gyerekeket akartam tanítani, mert nekik játékosan lehet tanítani az angolt. csak az ált. sulis követelmény elég alap, attól félek elfelejtem, amit eddig tanultam.
2011. júl. 8. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz. De módszertanilag ott is van egy csomó lehetőség.

A nyelvi szint fenntartásához ebben az esetben azt ajánlom, hogy nézz angolul filmeket, olvass angolul, csetelj angolul (sharedtalk.com), lehetőleg anyanyelvivel.

Anyanyelvi kolléga nincs az iskolában?

Esetleg otthonra magántanítvány, aki magasabb szinten van mint a picik?

A.

2011. júl. 8. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy-két felsőfokú nyelvvizsgára készülő magántanítvány, és mindjárt össze kell kapnod magad nyelvilag. Ha van pénzed, akkor évente legalább egyszer résztvehetsz egy angol nyelvterületen szervezett tanfolyamon, továbbképzésen kimondottan tanároknak. Ott még barátságok is születhetnek, akikkel tovább tudod tartani a kapcsolatot, fejleszteni az angolod.
2011. júl. 9. 20:01
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 11. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!