Hogyan tartjátok magatokat szinten angolból?
régen nyelvizsgáztam már és szinte mindent elfelejtettem. Hogy kezdjem újra és mivel? Ti hogy tartjátok magatokat szinten? Sorozatokat nézni nincsen időm és kedvem se.
Köszönöm.
Én épp a sorozatok által fejlődtem sokat: összesen kettőt nézek, szóval én sem viszem túlzásba, de így is érzem a hatásukat: ma sokkal jobban értek és beszélek is angolul, mint hat éve, mikor a felsőfokút letettem. De ha nincs időd/kedved a sorozatokra, akkor nézz egy-egy filmet eredeti nyelven, esetleg a kedvenc szinkronos filmjeidet nézd meg angolul.
Emellett én olvasok is sokat angol nyelven: a szépirodalomtól a kortárs irodalmon át az egyetemi kurzusokhoz szükséges tudományos szövegekig vagy napi hírekig mindenfélét.
Ha magyar nyelven szoktál fórumozni, kereshetsz az érdeklődési körödnek megfelelő angol nyelvű fórumokat is, a hétköznapi nyelvhasználatot az is tudja fejleszteni.
Én a Harry Potter-t vettem meg. Mindenhol el lehet érni angol és német nyelveken.
Az első jónéhány fejezet rémálom volt, de aztán egyre jobban belejöttem.
Mellette CNN-t nézek.
Sajnos csak az olvasás és tévé segíthet, meg talán az INTERPALS.NET. Ez egy nyelvtanulós chat-es oldal. Regisztrálj és chat-elj. Elég jó.
INTERNET! külföldi oldalak, fórumok, filmek, sorozatok, minden.
engem kb a net tanított meg angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!