Jó ötletnek tartjátok a svéd nyelvtanulást?
Sziasztok!
Tanulok angolt és németet,de majd ha gimnáziumba kerülök, a németet le szeretném cserélni svédre.
Egyébként van két velem egy idős svéd barátom, velük angolul beszélek, de nemrég voltak a szüleikkel Magyarországon, és megkértek hogy menjek ki hozzájuk 2 hétre nyáron.
Csak anyukámék nem engedték, nagyon féltenek.De Lényeg hogy ők is jönnek minden nyáron 2 hétre ide.
Szerintetek jobb lenne már ő miattuk is svédet tanulni, és nem németet? Az angolt azt megszeretném tartani, hálistennek az nagyon jól megy, nincs egy 4-esem sem, szín 5ös vagyok!.:)
Lecserélni a németet svédre?
Van olyan gimi, ahol ezt második nyelvként lehet tanulni? :O
Egyébként szerintem a német hasznosabb, és nem feltétlenül kell választani a kettő közül, elsajátíthatod mindkettőt.
Ráadásul a német után sokkal könnyebb lesz a svéd - hiszen mindkettő germán nyelv.
Én is szeretnék megtanulni svédül, de az csak a 4-5. nyelvem lesz.
Nem. Egyrészt a német hasznosabb, másrészt északon nagyon nehezen kap egy nem északi munkát, nagyon kirekesztőek, ha turistaként vagy ott imádnak, amúgy meg sose fognak befogadni igazán.
Egy 10 éve északon élő nő
"Jó ötletnek tartjátok a svéd nyelvtanulást?"
Igen, ha Svédo.-ba akarsz költözni.
"Tanulok angolt és németet,de majd ha gimnáziumba kerülök, a németet le szeretném cserélni svédre."
Rossz ötlet, mert ha nem kifejezetten Svédo.-ban akarsz lakni, akkor a németnek több hasznát veszed.
Harmadik nyelvnek elfér a svéd, angol és német után nem is lesz nehéz.
Svédország kicsi, nagyon sokan akarnak odavándorolni, tele van már bevándorlókkal, szóval nem várnak téged tárt karokkal.
Nekem szimpatikusak a svédek, sőt, tizenéves koromban még egy svédtanulós időszakom is volt, pár szóra még emlékszem is, de ha gyakorlati céljaid vannak vele, nem ajánlom a svédet. Puszta szerelemből nyugodtan tanulhatod persze, úgysincs haszontalan tudás.
"amint levágják, hogy valaki külföldi angolra váltanak"
Így van.
Viszont azzal fognak üzletelni, és azt fogják munkahelyre felvenni, aki tud németül, és nem kell vele angolul beszélni. Ugyanis szívesen felvágnak az angoltudásukra, de az messze nem olyan tökéletes, mint képzelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!