Melyiket válasszam inkább? Egy felsőfokút vagy egy középfokút?
szerintem a felsőfokút.
de amint lesz időd,próbáld meg a másikat is fejleszteni.
viszont az sem mindegy,hogy milyen nyelvből van...
ez attól is függ, melyiket tudnád tanulás vagy munkahely szempontjából hasznosítani.
amúgy szerintem jobba megéri igazán jól ismerni egy nyelvet, mint 2-őt bizonytalanul.
szóval felsőfok
A szituáció: angol lenne a felsőfok, abból a középfokommal igazából teljesen jól elboldogulok a munkahelyemen, bár nem tárgyalási szint, de társalgási szinten megy, szóval nem érzem, hogy a munka miatt fejlesztenem kellene minden áron.
A másik egy nyelv, ami esetleg pluszt jelenthet, ha valahova máshova mennék dolgozni, tehát akkor el tudnám mondani, hogy beszélek angolul középfokon és egy x nyelven is középfokon. Így több oldalúnak tűnnék talán, viszont ezt a nyelvet annyira nem keresik, ritka, hogy egy álláshirdetésben ilyet kérnek. Ezért nagy a dilemmám.
Szerintem ha a munkahelyeden használod az angolt, akkor az jól karban van tartva, és bizonyosan fejlődik is. Csak azért nem csinálnék felsőfokút, hogy papírom legyen.
Szerintem a másik nyelvet tanuld, mert az alapfokú nyelvvizsga az gyengécske... az tényleg végképp nem jó sehová. A középfokot ellenben már "büszkén" beírhatod az önéletrajzodba :)
Angolból akkor tegyél felsőfokút, ha végképp nincs más választásod, minek akarsz még egy papírt ami azt bizonyítja amit te is tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!