Milyen olyan német nyelvvizsga létezik, amin ha bizonyos százalék felett teljesítek felsőfokút, ha egy kicsit kisebbet, akkor középfokút kapok?
DSD: Deutsches Sprachdiplom
MAgyarországon csak bizonyos városok bizonyos gimnáziumai nyújtanak erre az elégé nehéz vizsgára ingyenes lehetőséget.
Miskolci vagyok, nálunk az Avasi és a HErman Ottó Gimnáziumban tudjátok letenni a vizsgát.
Az írásbeli kb. ugyanolyan mint a rendes nyelvvizsga csak kicsit bonyolultabb szövegek vannak benne( Találkoztam már állatok agyának tagolódásáról szóló szövegekkel is:D de persze vannak könyebbek) a fogalmazásírás egy ilyen szaknyelvi fogalmazás az én vizsgámon arról kellett írni,h. miért választja egyre több német a tulajdon házat az albérletek helyett.
A szóbeli pedig abból áll,hogy kapsz egy témát pl: Leben ohne Auto(de inkébb bonyolultabbak):D és van hozzá 8 fogalom és ebből 5öt felhasználva kell 5 percig beszélned a témában. Ezt követően pedig elő kell adnod a saját prezentációdat amit otthon megcsináltál( Nekem a MAgersucht= anorexiához hasonló betegség) és a német anyanyelvű bizottság kérdéseit is emg kell válaszolnod szintén ebben a témában:)
hát röviden ennyi, remélem segítettem
{Picur}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!