Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy a fenébe lehet megtanulni...

Hogy a fenébe lehet megtanulni egy nyelvet?

Figyelt kérdés

Én már ezerszer belevágtam pl.az angolba...egy ideig minden tök jó, de egy idő után "lelassulok"..már nem értem mit mondanak, felejtem a szavakat, csak a nyelvtant értem, de nem vagyok kommunikatív.... nem vagyok buta, a felfogásom kifejezetten gyors, de úgy látszik semmi nyelvérzékem... Annyira szeretnék már megtanulni egy nyelvet, az angol meg ráadásul könnyű is, mégsem megy, ha meg kell szólalni leblokkolok...Pénzem nincs magántanárokra, mit tegyek? Vki volt már így? Sikersztorik?

(Külföldre sincs most lehetőségem menni... )

Segítene valaki?

2009. márc. 23. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lehet, hogy még fiatalnak fogsz tartani, hogy azt mondjam, hogy én is ezerszer kezdtem újra, de akkor is így van. Már elsős korom óta tanulok angolul, de eddig olyan sz*r tanárokat fogtam ki, hogy az már szánalomra méltó. Most is bemegyünk órára, és szó szerinte semmit(!) nem csinálunk, pedig aránylag egy jó iskolában tanulok.

Én személy szerint azt csinálom, hogy van pár jó angol könyvem itthon-Raymond Murphy-English Grammar in Use

-Hess Viktória- English Grammar Vázlatosan

és ezeket forgatom folyamatosan. Ha időd engedi nézzél minnél több angol nyelvű csarornát, próbálj neten angol levelezőtársat keresni.

Szerintem viszont, ténylegesen csak akkor lehet megtanulni egy nyelvet, ha kimegy az ember külfödre és rászorul a használatára.

-Tündérlány(17)-

2009. márc. 23. 21:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Valóban szemtelenül fiatal vagy, de hiszek Neked! :) Sok sikert és kitartást!
2009. márc. 23. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tévé. Szörnyen sokat segít. Először nézz olyan filmeket, amiket láttál magyarul, aztán bezsélgetős műsorokat, híreket. Lesz egy nagyon jó passzív szókincsed, amit aztán könnyen tudsz átfordítani aktívvá. Ha angolul beszélgetsz és nem kell már arra figyelned, hogy megértsd amit mondanak neked, akkor több időd van azon gondolkodni, hogy te mit mondj.
2009. márc. 23. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia ! Nos engem is erdekelne , hogy hogyan lehet hatekonyan megtanulni. Nem akarlak elkeseriteni , de en kulfoldon vagyok , igaz meg nincs egy eve , de nyelvtudasnak nem mondhato a tudasom. Igaz nullarol kezdtem, illetve nemi emlekem volt altalanos sulibol, de nem sokra eleg! Tehat erdemes szerintem nemi nyelvtudassal kimenni, mert a "csak ugy ragadnak ram a szavak" metod nalam nem jott be !

Egyeb modszert meg en sem talaltam ... :S

2009. márc. 23. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért jó,hogy nem én vagyok az egyetlen akinek kínszenvedés nyelvet tanulni....Én is Angliában vagyok már jó ideje,és tanfolyamra is járok de még így is nehezen megy a tanulás...Ha tudsz akkor ne csak a könyvekből tanulj,hanem keres valakit akivel tudsz beszélgetni....mert az fontosabb.Írni én is tudok,és ha olvasni kell akkor nincs gond a nyelvvel csak a hallás utáni megértés okoz gondot...Ahogy nálad is gondolom....ezért fontos,hogy beszélgess valakivel...
2009. márc. 23. 23:52
 6/8 anonim válasza:
100%

A legfontosabb, hogy legyen kivel beszélgetned. Én három hónapja vagyok Franciaországban, és többet fejlődött az angol beszédkészségem, mint korábban évek alatt. Emellett megtanultam egy sor kifejezést franciául is, pedig első nekifutásra nagyon gáznak tűnt a nyelvük.

Ha nincs kivel beszélgetned nézz idegen nyelvű filmeket magyar felirattal, később próbáld elhagyni a feliratot is. Én idekint ezt csinálom, és nemrég azon kaptam magam, hogy nézem a filmet, de már nem olvasom mellé a feliratot.

2009. márc. 24. 00:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Filmek, zene, számítógépes játékok. A párom ezekből, főként az elsőből és az utolsóból tanult meg. Felsőfokon tudja is, tud beszélni, írni, filmeket eredeti nyelven megnézni.

Én úgy 15 évesen nekiálltam lefordítani egy dalszöveget, úgy hogy semmit sem tudtam angolul, csak egy középszótáram volt. Kínszenvedéses munka volt, de nem adtam fel. Később is folyamatosan fordítgattam így. Rámragadt a nyelvtan is meg a szavak is. Később tanultam az iskolában, de nagyon rossz tanárom és könyvem volt. Akkor megvettem a Murphy-féle English Grammar in Use-t, ebből gyakoroltam a nyelvtant.

Most már egy éve nem tanulok angolul, de a Lostot már angol felirattal és hanggal nézem.

Játszok különböző számítógépes játékokkal is, a stratégiai és a szerepjátékokból rengeteg szót lehet tanulni.

2009. márc. 24. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nézz angol csatornákat. Főként híradót, mert abban érthetőbben beszélnek, mint pl egy valóságshowban.

(Az angol tanárom legalábbis ezt mondta, én meg hiszek neki:D) Nézhetsz még filmeket is. Először angol felirattal, aztán csak hanggal. Vagy menj fel olyan chatre, ahol vannak külföldiek, és ha vkivel elkezdesz beszélgetni, mond meg neki h nyelvet szeretnél tanulni. Kérd meg h javítson ki, ha vmit rosszul írsz:)

2009. márc. 24. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!