Über vagy durch den Platz?
a térán át? durch
szövegkörnyezet kellene hozzá nem tudom mit akarsz mondani:)
ha átmész az utcán pl az die Straße überqueren
Nekem úgy rémlik, hogy über, mivel a durch-ot akkor használnánk, ha vminek a szerkezetén megyünk át. Pl. ha az ablakon átnézünk, akkor szószerint átnézünk rajta.
Ha a hídon átmegyünk az is über.
Első vagyok: tévedhetek:)
de nekem az ugrott a nyelvemre...durch den Wald tanultam ezt át az erdőn:/... nemtudom:D pedig felsőfokúm van:D az ilyenek már nemszámítanak:D ha a bulémiáról kell vizsgán beszélnem:DD
ezer bocs, ha nem durch:)
Én nem mondtam, hogy tévedtél, fogalmam sincs, nekem az rémlik, amit írtam, de ettől simán lehet, hogy neked van igazad. :)
Nekem csak középfokúm van. :)
Az erdőt is említették mikor ezt tanultuk annak idején, az azért durch, mert a fák között mész át vagyis az erdő "szerkezetén"
De amúgy ha beírod a google-ba, akkor durch den Platz ra a te kérdésed adja ki, mást nem nagyon, az über-re pedig többet is ki ad.
Persze ezzel nem megcáfolni akarom az előző válaszolót,mert van benne logika, de ha ezt adta ki :S lehet mégis az
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!