Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Über vagy durch den Platz?

Über vagy durch den Platz?

Figyelt kérdés
Melyik a helyesebb? Platz alatt a teret értem (Heldenplatz vagy Szentlélek-platz).
2011. jún. 19. 23:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

a térán át? durch

szövegkörnyezet kellene hozzá nem tudom mit akarsz mondani:)

ha átmész az utcán pl az die Straße überqueren

2011. jún. 19. 23:20
 2/13 anonim ***** válasza:

Nekem úgy rémlik, hogy über, mivel a durch-ot akkor használnánk, ha vminek a szerkezetén megyünk át. Pl. ha az ablakon átnézünk, akkor szószerint átnézünk rajta.

Ha a hídon átmegyünk az is über.

2011. jún. 19. 23:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy a durch-ot akkor használjuk, ha ténylegesen keresztülmegyünk valamin (nekem is mindig az ablakot hozták fel példának).
2011. jún. 19. 23:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok: tévedhetek:)

de nekem az ugrott a nyelvemre...durch den Wald tanultam ezt át az erdőn:/... nemtudom:D pedig felsőfokúm van:D az ilyenek már nemszámítanak:D ha a bulémiáról kell vizsgán beszélnem:DD

ezer bocs, ha nem durch:)

2011. jún. 19. 23:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Über
2011. jún. 19. 23:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam, hogy tévedtél, fogalmam sincs, nekem az rémlik, amit írtam, de ettől simán lehet, hogy neked van igazad. :)

Nekem csak középfokúm van. :)

2011. jún. 19. 23:33
 7/13 anonim ***** válasza:
nekem is a durch den Platz rémlik :)
2011. jún. 20. 14:33
 8/13 anonim ***** válasza:
ha fedett dolgokon mész át akkor durch. és a park annak számít, mivel fák vannak ott. még ha nincsenek akkor is durch. 100%
2011. jún. 20. 14:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor ezek szerint ez jó lenne: Gehen Sie durch den Heldenplatz!
2011. jún. 20. 15:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Az erdőt is említették mikor ezt tanultuk annak idején, az azért durch, mert a fák között mész át vagyis az erdő "szerkezetén"

De amúgy ha beírod a google-ba, akkor durch den Platz ra a te kérdésed adja ki, mást nem nagyon, az über-re pedig többet is ki ad.

Persze ezzel nem megcáfolni akarom az előző válaszolót,mert van benne logika, de ha ezt adta ki :S lehet mégis az

2011. jún. 20. 22:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!